Kammuslinger med ærtesuppe
Forretter

Kammuslinger med ærtesuppe

9. juli 2013Opdateret 3. april
af CAMILLA ZARAH LAWES
Byd gæsterne på lækker forret med kammuslinger og ærtesuppe

Det skal du bruge

  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk smør
  • 1 dl hvidvin
  • 500 g nye ærter i bælge eller 200 g fine frosne ærter
  • ½ agurk
  • ½ liter mild hønsebouillon
  • 2 kviste koriander
  • Salt, friskkværnet peber
  • 4 kammuslinger
  • Olivenolie

Det tager cirka 15 minutter at lave kammuslinger med ærtesuppe

Fremgangsmåde

  1. Skær løgene i terninger og klar dem i smør.
  2. Tilsæt hvidvin og kog ind, så der er en tredjedel tilbage.
  3. Kom bælgede ærter, små agurketerninger, bouillon og koriander i.
  4. Lad suppen koge i ca. 10 min. ved svag varme uden låg. Krydr godt med salt og peber.
  5. Tag fra varmen, purér med en stavblender og si og afkøl suppen.
  6. Steg kammuslingerne i 1½ min. på hver side i lidt varm olie, krydr og servér til suppen med brød.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også