julebag
Desserter

Madredaktørens 10 tips til julebagningen

Cookie giver dig de allersødeste og mest smagfulde oplevelser, der gør noget særligt ud af højtiden. Og som en ekstra julegave under træet får du her madredaktørens 10 bedste bud på, hvordan du får succes med din julebagning

HER FÅR DU MADREDAKTØRENS 10 BEDSTE TIPS TIL DIN JULEBAGNING

 
1.    Læs hele opskriften, før du går i gang. Måske skal du forberede cremen før kagebunden, eller måske skal du bruge en teknik, du ikke har prøvet før. 
 
2.    Din kage bliver ikke bedre end dine råvarer. Brug fx smør, ikke margarine, og brug god chokolade, ikke et vekaoprodukt.
 
 
3.    Detaljer, detaljer, detaljer: Kagekøkkenet er ikke der, hvor du skal eksperimentere alt for meget med mængder og erstatning af ingredienser. Det hele er simpel kemi, så gør, som opskriften foreskriver, hvis du vil sikkert frem til et vellykket resultat.
 
4.    Giv tid. Forhast dig ikke, når du pisker flødeskum, tempererer chokolade eller smelter smør. Det kommer din kage blot til at lide under senere.
 
5.    Skal du bruge bageforme, så smør dem godt med smør. Og giv dem evt. et drys mel eller kakaopulver, så slipper de ekstra godt.
 
LÆS OGSÅ: Få opskrifterne på alle julens sprødeste kager
 
6.    Driller din ovn? Brug et ekstra termometer til at holde øje med, at du bager ved den helt rette temperatur.
 
7.    Stol på din dømmekraft. Ser kagen færdig ud, selvom ikke alle minutterne er gået? Tjek den med en kødnål for en sikkerheds skyld: Hænger der ubagt dej ved nålen?
 
8.    Servér kagen ved den rette temperatur. En æbletærte må gerne være lun, en chokoladefondant varm og en citrontærte iskold.
 
9.    Sørg for, at kagen er helt afkølet, hvis du vil fryse den ned. Ellers kan konsistensen ændre sig, mens den fryser. Stil kagen på en bagerist, så den bliver ligeligt afkølet fra alle sider.
 
10.  Nyd din kage. Det er kun det, du spiser med dårlig samvittighed, der er rigtigt usundt.
 
Glædelig, sød og smagfuld jul!
Iben Rouw
Redaktør
 
LÆS OGSÅ: Konfekt og kager du kan lave med børnene
 
Læs mere om: