Limesorbet med mynte
Desserter

Limesorbet med mynte

13. august 2014Opdateret 3. april
af Mai Knauer
Den lette limesorbet er perfekt som et punktum efter en god middag og så tager den kun 20 minutter at lave

Det skal du bruge

  • 3 dl vand
  • 2½ dl sukker
  • 1 bundt frisk mynte
  • 1½ dl friskpresset limesaft
  • 1 fryseegnet beholder

Fremgangsmåde

  1. Bring vand og sukker i kog i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er helt opløst.
  2. Hak mynten fint, og hæld den varme sukkerlage over.
  3. Lad blandingen stå og trække i ca. 15 minutter.
  4. Si myntebladene fra.
  5. Tilsæt limesaft.
  6. Frys blandingen i en fryseegnet beholder med tætlukkende låg i mindst 4 timer.
  7. Servér med frisk mynte på toppen.
  8. TIP: Er din hjemmelavede is blevet meget hård i fryseren, bør du tage den ud af fryseren 30-40 minutter før servering.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også