Desserter

Julekage med tørret frugt og nødder

En krydret julekage proppet med nødder, tørrede frugter og en masse julehygge!

Julekage med tørret frugt og nødder

INGREDIENSER TIL JULEKAGE
250 g smør, blødt
250 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
90 g tørrede abrikoser
60 g mandler
60 g hasselnødder
50 g usaltede pistacienødder
90 g rosiner
1 springform, ca. 23 cm i diameter
 
GLASUR TIL JULEKAGE
100 g flormelis
lidt vand
 

Opskrift - sådan laver du julekage med tørret frugt og nødder

 
1. Forvarm ovnen til 180° varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen. Vend mel, bagepulver og krydderier i dejen. Skær abrikoserne i mindre stykker. Bland mandler, hasselnødder, pistacienødder, abrikoser og rosiner i dejen. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 55 minutter. Tjek med en strikkepind, om kagen er færdigbagt – der må ikke hænge våd dej ved, når du stikker strikkepinden ind i midten af kagen.
 
2. Glasur: Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Smør glasur på den afkølede kage. Lad glasuren sætte sig helt, inden du skærer i kagen.
 
PRØV OGSÅ: Kanelkage med chokoladecreme og pebermynteknas
 
 
Læs mere om: