Kanelkage med chokoladecreme pyntet med knuste pebermyntebolsjer
Mad

Kanelkage med chokoladecreme & pebermynteknas

10. februar 2022
af Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Måske julens nye favoritkage! Kanelkage med chokoladecreme og fint pyntet med knuste pebermyntebolsjer
12 stk

Det skal du bruge

  • 2 æg
  • 225 g brun farin
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 100 g smør
  • 1 lille bageform, ca. 17 x 23 cm
  • bagepapir til formen

Chokoladecreme

  • 200 g mørk chokolade
  • 4 spsk. piskefløde
  • 15 g smør

Pynt

  • pebermyntebolsjer, f.eks. bismarcksklumper

Sådan laver du kanelkage med chokoladecreme

  1. Tænd ovnen på 180° og beklæd bageformen med bagepapir.
  2. Pisk æg og brun farin luftigt med en elpisker, til sukkeret er opløst.
  3. Bland mel, kanel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Sigt det i den piskede æggemasse, og vend dejen godt sammen med en røreske.
  4. Smelt smørret ved svag varme. Lad det afkøle en smule, og rør det så i dejen med røreskeen.
  5. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter. Kagen må gerne virke en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen. Placér formen på en bagerist, og lad kagen køle helt af.
  6. Chokoladecreme: Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad sammen med fløde og smør. Tag skålen fra varmen, og rør i chokolademassen, til den er blank og ensartet. Smør chokoladecreme på den afkølede kage.
  7. Pynt: Pynt med knuste pebermyntebolsjer.
  8. Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time, så chokoladecremen størkner.
  9. Skær kagen ud i 12 firkantede stykker inden servering.

Velbekomme!

Flere opskrifter til den søde adventshygge

Læs også