Jule-chokoladesmørepålæg
Mad

Julebrunch: Jule-chokoladesmørepålæg

3. juni 2022
af Anne Au Chocolat
Foto: Line Falck
Jul på glas! Lav din egen luksusudgave af den klassiske Nutella, og tilsæt lidt kanel for at komme i julestemning.
Tid i alt 10 min

Jule-chokoladesmørepålæg

  • 120 g hasselnødder
  • 120 g mørk chokolade, f.eks. Caraïbe 66 % fra Valrhona
  • 1½ dl piskefløde
  • 45 g glukosesirup
  • 1 tsk. kanel
  • 30 g smør

Sådan laver du jule-chokoladesmørepålæg

  1. Rist hasselnødderne i ovnen ved 190° varmluft i 5 minutter.
  2. Lad dem køle af, og blend dem fint i en minihakker.
  3. Hak chokoladen groft, og læg den i en skål.
  4. Bring fløde og glukose i kog i en gryde, og hæld det straks over den hakkede chokolade i skålen.
  5. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter rundt, til du får en jævn masse.
  6. Tilsæt smør og kanel, og rør godt.
  7. Vend til sidst hasselnøddemelet i.
  8. Hæld på glas, og opbevar på køl.
  9. Tag gerne glasset ud 30 minutter inden servering.

Til den perfekte julebrunch hører også

Æg og bacon en cocotte – Få opskriften her

Læs også