Brød

Julebrunch: Briocheboller

Briocheboller er søde, bløde morgenboller – fordi det snart er jul!

Briocheboller 12-14 stk.

Tid: 30 min. Hævetid: I alt 2½ time. Bagetid: 10 min.
 
INGREDIENSER TIL BRIOCHEBOLLER
500 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
25 g gær
1 dl lunkent vand
5 æg (stuetemperatur)
350 g blødt smør
1 røremaskine
1 fast muffinform med 12-14 store huller
1 æggeblomme
lidt piskefløde
 

Opskrift - sådan laver du briocheboller

 
1. Hæld mel, 2 spsk. sukker og 1 tsk. salt i skålen til røremaskinen. Rør gær og 1 tsk. sukker sammen med lunkent vand i en anden skål, og lad det stå i 5 minutter.
 
2. Slå æggene ud i gærblandingen, og pisk det godt sammen. Sæt dejkrogen i røremaskinen, og rør i melblandingen på medium hastighed. Tilsæt langsomt æggeblandingen, og ælt dejen på maskinen i 10 minutter, til den er blank og glat. Tilsæt blødt smør lidt ad gangen. Smørret skal være rørt helt ud i dejen, før du tilsætter mere smør. Gem en lille klump af smørret, og smør en ny skål med det. Hæld den klistrede dej ud på et meldrysset bord. Fold dejen ganske let sammen med lidt mel, og læg den i den smurte skål. Dæk med husholdningsfilm, og lad den hæve i ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
 
3. Slå dejen ned, form 12-14 boller, og læg dem i en smurt muffinform. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.
 
4. Bland æggeblomme og fløde, og pensl det på bollerne. Stil dem i en 230° varm ovn; skru ned til 180°, og bag briochebollerne i ca. 10 minutter. Server briochebollerne lune
 

Til den perfekte julebrunch hører også

Æg og bacon en cocotte – Få opskriften her

Brunchpizza med laks og mozzarella – Få opskriften her

Julerød morgenjuice – Få opskriften her

Jule-chokoladesmørepålæg – Få opskriften her

Citrus-carpaccio med granatæble og pistacienødder – Få opskriften her

Skyr med brunkager og blåbær – Få opskriften her

Bananpandekager med klementinsalat – Få opskriften her