Hindbærtærte med chokoladeremonce og mandler
Desserter

Hindbærtærte med chokoladeremonce og mandler

28. april 2014Opdateret 15. april
af Redaktionen
Frisk, sød og syndig tærte. Servér gerne tærten lun med en skefuld kold cremefraiche til

Ingredienser

  • 250 g friske hindbær
  • 75 g mandler

MØRDEJ

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 1 knsp. salt
  • 1 lille æg
  • 25 g mandelmel
  • ca. 175 g hvedemel
  • 1 tærteform på 24 cm i diameter

CHOKOLADEREMONCE

  • 175 g marcipan
  • 80 g fint rørsukker
  • 1 æg
  • 150 g mælkechokolade

TIL SERVERING

  • 2½ dl cremefraiche 18 %

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Rør smør, flormelis og salt grundigt sammen.
  2. Tilsæt æg, mandelmel og mel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Den skal være jævn og sammenhængende, men må endelig ikke æltes for meget. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
  3. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter.
  4. Stil tærtebunden i fryseren i mindst 1 time.

Chokoladeremonce

  1. Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker og æg.
  2. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den sammen med marcipanblandingen til en jævn creme.
  3. Fordel chokoladeremoncen oven på den kolde tærtebund, og top med hindbær i et jævnt lag. Tryk dem lidt ned i remoncen.Bag tærten i en 190° varm ovn i 20 minutter. Tag den ud, og drys med hakkede mandler. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 15 minutter.
Se flere opskrifter på tærte her.

Læs også