Græskartærte, ægte amerikansk pumpkin pie
Mad

Amerikansk græskartærte — ægte pumpkin pie

24. marts 2023
Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
En pumpkin pie med masser af lune krydderier hører efteråret til. Her får du opskriften på en skøn amerikansk græskartærte
45 min8 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

FYLD:

  • 400 g hokkaidogræskar
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g muscovadosukker
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. fintrevet muskatnød
  • 1 nip salt

TÆRTEBUND:

  • 300 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 250 g smør
  • 5-6 spsk. vand
  • æggeblomme til pensling
  • 1 tærteform, ca. 27 cm i diameter
  • 1 lille kageudstikker med bladmotiv

Græskartærte: Sådan laver du amerikansk pumpkin pie

FYLD

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Skrub græskarret, og halvér det. Fjern kernerne med en ske, og sæt de halve græskar på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad.
  3. Bag dem i ovnen i 45 minutter, eller til græskarkødet er helt mørt.

TÆRTEBUND

  1. Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt.
  2. Tilsæt 5-6 spsk. vand, til dejen kan samles. Tryk dejen sammen på en bordplade til en flad kugle.
  3. Pas på med ikke at arbejde for længe med den, så smørret smelter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter.

FYLD - fortsat

  1. Lad græskarret køle lidt af, og læg 400 g af græskarkødet i en blender. Kassér skallen.
  2. Blend græskarkødet sammen med æg, fløde, muscovadosukker, sukker og alle krydderierne, til konsistensen er glat.

TÆRTEBUND - fortsat

  1. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær en cirkel, der passer i tærteformen, og flyt den over i formen.
  2. Tryk kanterne på plads, og fordel græskarfyldet oven på tærtebunden. Udstik små blade af den resterende tærtedej med en småkageform, og fordel dem på kanten af tærten.
  3. Pensl dejen med æggeblomme, og bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter ved 175°, til den er flot gylden.

Tip til græskartærten: Du kan servere tærten med kold flødeskum eller vaniljeis.

Hvornår spiser man græskartærte?

I Amerika er græskarret et symbol på høstsæsonen, og man spiser derfor oftest pumpkin pie i løbet af efteråret og i starten af vinteren.

Mange amerikanere spiser især græskartærte til Thanksgiving, og herhjemme er mange begyndt at servere tærten i forbindelse med Halloween.

Græskartærten gør sig godt på en efterårsdag. De varme krydderier af kanel, ingefær og kardemomme giver en dejlig smag, og græskarret gør tærten dejlig cremet.

Se flere af vores skønne tærteopskrifter herunder:

Læs også