donuts
Desserter

Donuts med chokolade

Disse donuts er lette og luftige i krummen. De er en fryd for ganen og slet ikke fede og tunge, som donuts ellers godt kan være.

Donuts med chokolade

Tid: 1 time. Hævetid: 8 timer. Stegetid: 25 minutter. Antal: 16 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL DONUTS
 
2½ dl sødmælk
10 g gær
125 g smør
80 g sukker
2 æg (str. M)
500-600 g hvedemel
1 tsk. fint salt
 
Stegning
1 l vegetabilsk olie 
til friturestegning
 
CHOKOLADEGANACHE
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
kagekrymme
 
Donuts skal ligesom klejner koges/steges i en gryde. Her får du en opskrift på julens bedste klejner 
 

Opskrift - sådan laver du donuts med chokolade

 
1. Dag 1: Lun mælken, og rør gæren ud heri. Smelt smørret, og rør det i gærblandingen sammen med sukker og æg – fortsæt med at røre, til det er en helt ensartet masse. Kom det op i en røremaskine, og tilsæt mel og salt lidt efter lidt, mens maskinen kører på medium hastighed. Skrab siderne rene for mel et par gange. Lad dejen ælte på maskinen i ca. 10 minutter. Vend dejen i en smule smagsneutral olie i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den stå i køleskabet i ca. 8 timer.
 
2. Dag 2: Strø mel på en bordplade, og vip dejen ud på melet. Rul den ud med en kagerulle til en tykkelse på 1-2 cm. Udstik 16 donut-ringe på ca. 8 cm i diameter med et hul i midten på ca. 2 cm. Brug enten glas eller udstikkere til formålet. Lad dine donuts hæve på bordpladen under et viskestykke i ca. 1 time. 
 
3. Stegning: Varm 1 l vegetabilsk olie op i en mellemstor gryde. Olien skal være rygende varm, inden kagerne kan steges heri. Placér 2-3 donuts ad gangen i gryden, og brug en hulske til at vende dem. Lad dem stege i et par 
minutter, til de er godt gyldne, tag dem op, og dryp dem af for overskydende fedtstof på et stykke køkkenrulle. Fortsæt, til alle kagerne er stegte.
 
4. Chokoladeganache: Hak chokoladen groft, og læg den i en dyb skål. Varm fløden op i en kasserolle til lige under kogepunktet, hæld den over den hakkede chokolade, vent 1 minuts tid, og rør så forsigtigt ganachen blank. Dyp de afkølede donuts i ganachen, så den ene side dækkes med chokoladeovertræk. Drys med krymmel.
 
TIP: Donuts skal steges lidt mørkere i olien, end man lige tror. Er de for lyse, vil de være ubagte i midten. 
 
Julebag af den hjemmelavede slags er BARE bedst. Vi har samlet de bedste opskrifter på alle julens skønneste kager til dig, her
Læs mere om: