cupcakes med chokoladeganache
Mad

Cupcakes med chokoladeganache

11. februar 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Er du ægte chokoladeelsker bliver det helt sikkert svært at sige nej til disse helt uimodståelige cupcakes. Vi lover du ikke bliver skuffet...Her får du opskriften på cupcakes med chokoladeganache

Cupcakes med chokoladeganache 12 stk.

Tid: 25 minutter. Bagetid: 15 minutter. DET SKAL DU BRUGE TIL CUPCAKES 200 g mørk chokolade 75 g smør 1 æg 2 dl mælk 100 g sukker 1 spsk. vaniljesukker 1 tsk. bagepulver 1 knsp. salt 175 g hvedemel 150 g chokoladechunks (fra Odense) 12 muffinforme CHOKOLADEGANACHE 100 g chokolade 1 dl piskefløde PYNT 3 spsk. frysetørrede hindbær PRØV OGSÅ: Cupcakes med blåbær og banan

Opskrift - sådan laver du cupcakes med chokoladeganache

1. Cupcakes: Tænd ovnen på 200°. Smelt chokolade og smør sammen over vandbad. Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk den smeltede chokoladeblanding i dejen. Rør bagepulver, salt og mel i. Tilsæt til sidst chokoladechunks, og rør, til dejen er ensartet. Fordel dejen i muffinforme, og bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er faste. Lad dem køle helt af. 2. Chokoladeganache: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen i skålen, og rør det sammen, så chokoladen smelter. Sæt ganachen på køl i 30 minutter, til den er let stivnet. 3. Pynt: Anret en skefuld ganache på hver kage, og drys med frysetørrede hindbær. TIP: Chokoladechunks produceres af Odense og bevarer en god konsistens, når de bages. Alternativt kan du bruge 150 gram grofthakket mørk chokolade. PRØV OGSÅ: Verdens nemmeste chokoladekage

Læs også