brownies
Desserter

Brownies fra Claus Meyer

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi sælger virkelig mange af de her brownies i Meyers deli og bageri. Vi har en idé om, at det skyldes det interessante forhold mellem chokolade og hvedemel i vores brownies ... Spis brownies, når du har lyst, f.eks. til en kop kaffe eller til dessert med en kugle vaniljeis eller mørk chokoladeparfait

 

12-14 stk. brownies

100 g valnøddekerner
250 g Valrhona Guanaja
70 %, mørk chokolade
135 g smør
5 mellemstore æg
380 g sukker
65 g hvedemel
¼ tsk. bagepulver
¼ tsk. havsalt
2 spsk. kakaopulver
1 form (24 x 24 cm)

 

Sådan laver du brownies:

Forvarm ovnen til 170° ved varmluft. Hak valnødderne groft, og stil dem til side. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, og smelt den sammen med smørret over vandbad. Pisk æg og sukker sammen - ikke for luftigt - og rør den smeltede chokolade-smør-blanding i æggene med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i, og rør dejen godt igennem. Tilsæt de grofthakkede valnødder, og rør dem i brownies dejen. Hæld dejen til brownies i formen, som du forinden har beklædt med bagepapir.

Bag dine brownies i ca. 40 minutter - den skal, som de fleste chokoladekager, tages ud, mens den er lettere ubagt i midten - dvs. når du stikker en strikkepind i kagen, skal der hænge lidt dej fast på den. Afkøl dine nybagte brownies i formen, og skær den ud i 12-14 stykker brownies.

Nyd dine hjemmebagte brownies sammen med en stærk kop kaffe, eller server brownies til dessert sammen med god vaniljeis.

Fif fra Claus Meyer: Disse brownies holder sig fint i 2-3 uger, hvis de opbevares i køleskabet.

Prøv også: Sunde petit four brownies fra Femina