Banankage med Nutella og spindelvævsglasur
Brød og bagværk

Banankage med Nutella og spindelvævsglasur

12. september 2023
Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Bagom denne spindelvævskage gemmer sig en smagfuld, svampet banankage med Nutellla. En farlig sød kage, perfekt til Halloween-festerne.
50 min8 personer

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 190 g sukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 4 æg
  • 210 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 3 modne bananer
  • ½ dl kærnemælk
  • 2 spsk. kakao
  • 100 g nutella
  • springform, 24 cm i diameterlidt smør til formen

Chokoladecreme

  • 150 g mørk chokolade
  • ½ dl piskefløde

Spindelvævsglasur

  • 125 g flormelis
  • ½ dl piskefløde 

Banankage med Nutella og spindelvævsglasur

  1. Tænd ovnen på 180°. Pisk smør, sukker og vaniljekorn cremet med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Skræl bananerne, og mos dem godt med en gaffel. Rør bananmosen i dejen sammen med kærnemælk.
  2. Hæld halvdelen af dejen over i en anden skål, og rør denne dej sammen med kakao og Nutella. Sæt evt. Nutellaen i mikrobølgeovnen i 10 sekunder, så den bliver flydende og nemmere at røre ud i dejen.
  3. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanterne med smør. Fordel den lyse og den mørke dej skiftevis og gerne lidt tilfældigt i formen, og træk stille en kniv rundt i dejen, så den bliver marmoreret.
  4. Bag kagen i ovnen i 50 minutter. Tjek med en gaffel eller et grillspyd, at kagen er gennembagt. Placér springformen på en rist, så kagen kan køle af i formen.
  5. Chokoladecreme: Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål sammen med fløden. Smelt chokolade og fløde sammen ved lav varme enten i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen, og rør det sammen til en glat creme. Smør cremen ud på kagen i et jævnt lag.
  6. Spindelvævsglasur: Rør flormelis og fløde sammen i en skål. Hæld glasuren i et lille kræmmerhus eller en sprøjtepose, og klip et lille hul i spidsen. Sprøjt glasuren ud på kagen som én stor spiral – start fra midten, og arbejd ud mod kanten.
  7. Lav et mønster i glasuren ved at trække en streg med en tandstikker eller et grillspyd fra midten af spiralen og ud mod kanten. Fortsæt på samme måde hele vejen rundt, indtil glasuren ligner et spindelvæv. Pynt evt. kagen med spiselige pynte-edderkopper.

Savner du inspiration til festkager?
Fra de klassiske og tidløse designs til moderne og nyskabende kagekreationer – uanset om du planlægger en fødselsdag, et bryllup, en jubilæumsfest eller bare en speciel sammenkomst, er disse kager designet til at gøre din fejring uforglemmelig. Lad os dykke ned i denne søde verden og opdage, hvordan disse festkager kan tilføje et strejf af elegance og glæde til dit næste arrangement.

Læs også