Flot æbletærte drysset med kanelsukker
Desserter

Æbletærte med kanelsukker

23. marts 2023Opdateret 16. april
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Æbletærte går man aldrig helt galt i byen. Denne æbletærte er lige så velsmagende, som den er smuk at se på. Få opskriften på æbletærte med kanelsukker her
8 personer

TÆRTEBUND

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tærteform, gerne med aftagelig bund (25 cm i diameter)

FYLD

  • 3-4 syrlige æbler
  • 1-2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

TIL SERVERING

  • 2½ dl piskefløde

Opskrift - sådan laver du æbletærte med kanelsukker

Æbletærte er perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert med en kugle vaniljeis. Særligt efterårets æbler er ekstra gode til tærte. God fornøjelse!

Tærtebund

  1. Skær smørret i stykker, og pisk det luftigt med sukkeret, enten i en foodprocessor eller med en elpisker.
  2. Tilsæt æg og hvedemel, og rør dejen sammen, til den er jævn.
  3. Beklæd tærteformen med bagepapir, og pres dejen jævnt ud i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.

Fyld

  1. Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver.
  2. Læg skiverne tæt sammen oven på dejen.
  3. Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne.
  4. Bag æbletærten i en 175° varm ovn i 35-40 minutter.

Servering

  1. Pisk fløden til skum, og servér som tilbehør til den lune æbletærte.

Se flere opskrifter på tærte her.

Vil du have flere opskrifter med æble? Se flere skønne desserter og kager med æble herunder:

Læs også