julemarked
Se, lyt & oplev

Julemarked 2016: Se årets julemarkeder her

Julen står for døren, og hvad sikrer ægte julestemning mere end en tur på julemarked? FEMINA guider dig til hyggelige og stemningsfulde dage med familien på markeder i både Danmark og udlandet.

Er der noget mere hyggeligt og stemningsfuldt end at gå på julemarked? Nej, vel! Derfor har vi samlet en lang liste over julemarkeder, som er et besøg værd. Vi har fundet både det med kunsthåndværk og hjemmebrygget øl – og det med egen snekanon og verdens højeste julemand. Lad dig inspirere og find det julemarked der passer bedst til DIG. Rigtig god (og julet) fornøjelse...

 

Spring ned til julemarkeder på Fyn

Spring ned til julemarkeder på Sjælland

Spring ned til julemarkeder i Jylland

Spring ned til julemarkeder i Sverige

Spring ned til julemarkeder i Tyskland

Spring ned til julemarkeder i England

 

FIND DIT JULEMARKED - SJÆLLAND

 

 

Sjælland: Jul i Tivoli

Hvad? Tusindvis af julelys oplyser Københavns gamle forlystelsespark, mens der dufter af klejner og honningkager og sælges alt fra julepynt til kunsthåndværker i de mange boder. Besøg julemanden i hans kane, oplev juleilluminationer på Tivolisøen eller det store julelysshow ved Kina området når mørket falder på.

Hvor? Tivoli, Vesterbrogade 3, 1620 København V

Hvornår? Fra d. 19. November til d. 31. December 2016. Søndag-torsdag: 11-23, Fredag-lørdag: 11-24. Særlige åbningstider: d. 24. December fra 11-16 og d. 31. December fra 11-00.30.

Entré? Julemarkedet er inkluderet i Tivolis indgangspris. Mandag-torsdag: 110 kr. Fredag-søndag: 120 kr.

Ekstra events? Luciaoptog med 100 syngende piger tirsdag d. 13. december kl. 17.30

Læs mere HER 

 

Sjælland: Camilla Plums kulørte øko-julemarked

Hvad? Danske Camilla Plum er kogekone, foredragsholder, kogebogsforfatter og madskribent. På hendes gård i Gribsskov kan du få dig en overdådig juleoplevelse. Gården er pyntet fra top til tå med kulørt og skørt julepynt. Få bundet din egent adventskrans, smag på Camilla Plums julebag og æbleglögg, og prøv gårdens berømte flæskestegssandwich med flæskesteg fra deres egne grise. 

Hvor? Fuglebjerggaard, Hemmingstrupvej 8, 3200 Gribskov

Hvornår? 26. November – 4. december. Alle dage 10-16. Lørdag d. 3. december kl. 10-18.

Entré? Gratis.

Ekstra events? I drivhuset foran gården bliver der holdt stor julemiddag med økologisk og grøn julemad. Lørdag d. 3. December kl. 18.

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked i Hvass&Hannibals design studio

Hvad? Hvass&Hannibal er et kunst- og design studio, som ligger på Frederiksberg. I år holder de julemarked i deres studio, hvor de sælger både plakater, illustrationer, bøger, print og LP-plader – tilsat glögg, æbleskiver og hygge. Deres designs kommer fra flere internationalt kendte kunstnere – blandt andet Jody Barton, som har designet bog covers for Haruki Murakami, og Daniel Frost, som står bag en række børnebøger og laver designs for Norse Projects.

Hvor? Prinsesse Maries Allé 1, st. tv., 1908 Frederiksberg

Hvornår? Lørdag d. 3. december kl. 11-18

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Munkhus julemarked

Hvad? Livsstilsbutik og blomsterunivers i et af de tidligere skovløberhuse under Bregentved Gods, i den skønneste natur ved Bregnemade skov i Haslev

Hvor? Moltkesvej 61, 4690 Haslev

Hvornår? Fredag fra kl. 10-18 & Lørdag fra kl. 10-16 samt alle Advents-søndage. Sidste åbningsdag i 2016 Fredag den 23. December

Entré? Gratis

Læs mere her

 

Sjælland: Julemarked på Bernstorff Slot

Hvad? For første gang nogensinde åbner Bernstorff Slot dørene op til julemarked. Det smukke slot danner rammen for et julemarked med over 90 udstillere, der både vil være inde i slottets smukke stuer, men også udenfor samt i den smukke Kavalergård. De mange forskellige udstillere vil byde på de mere traditionelle hjemmelavede juledekorationer, nisser og julepynt, men der vil også være flotte gave ideer i form af brugskunst, delikatesser, smykker og vin. Julemanden vil naturligvis også være at finde på slottet, ligesom man kan få stillet sin sult med lækker julemad.

Hvor?

Hvornår? 25.-27. november kl. 10-16.

Entré? Voksne: 75 kr. Børn 4-12 år: 25 kr.

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked på Dyssegården

Hvad? På Dyssegaard juletræsplantage kan du fælde dit eget juletræ eller købe et nyfældet med hjem. Men det er langt fra den eneste aktivitet på stedet. Hestevognen står klar til at køre dig en tur, du kan ride på et af de tre æsler eller selvfølgelig låne en kælk. Herefter venter traditionel dansk julehygge med varme æbleskiver og glögg. Du kan også købe julekødet med hjem fra gårdbutikken, om den står på juleænder, gæs, kalkuner, pølser eller gris.

Hvor? Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde, Gundsømagle

Hvornår? Fra d. 12. November og alle weekender frem til jul fra kl. 9-16. I december måned holder de åbent hver fredag fra kl. 13-18 (2., 9., 16., 23. december). Juletræssalget og gårdbutikken har åbent alle hverdage fra 9-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked Højbro Plads/Deutsch’s Julemarked

Hvad? Midt i Københavns centrum funkler en juleby med 280.000 julelys og små bjælkehytter fra Tyrol. Varm dig på familien Reichs klassiske glühwein med opskrift fra 1882, mens du går på jagt blandt delikatesser, papirklip og strik.

Hvor? Højbro Plads på Strøget i København

Hvornår? Fra d. 18. november til d. 23. december. Mandag-onsdag: 11-19. Torsdag: 11-20. Fredag-lørdag: 10-21. Søndag: 11-18.

Entré? Gratis

Ekstra events? Fra tirsdag til søndag kommer julemanden på besøg med stort smil og muligheden for at få taget et gratis selfie.

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked på Esrom Kloster

Hvad? Hvis man leder efter nisser, engle, guirlander eller flettede hjerter, leder man forgæves på Esrom kloster. Tilgengæld er markedet rigt på delikatesser fra Frankrig og europæiske klostre samt klosterets egne produkter. Du kan også købe unikke varer, der trækker tråde til klosterets historie; lammeskind, flettede kurve, rustikke skærebrætte og kokkeknive. Til ganen kan du få nytappet klosterøl i den hvælvede klosterkælder og i juleværkstedet kan familien lave middelalderkonfekt af dadler, rosiner og figener.

Hvor? Klostergade 11-12, 3230 Græsted

Hvornår? 2.-4. December. Fredag fra 12-20. Lørdag-søndag fra 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Juletorv på Gisselfeld Kloster

Hvad? Gisselfeld Klosters mest stolte juletradition er deres årlige juletorv. Her er musik og underholdning og boder med juletræer og pyntegrønt. Kom helt ind under huden på slottet med en guidet rundvisning eller rid en tur på en af stedets ponyer.

Hvor? Gisselfeldvej 12, 4690 Haslev

Hvornår? D. 18.-20. og 25.-27. november.  Fredage: 15-20. Weekend: 10-16. Bemærk: Indgangen lukker en time før.

Entré? Voksne: 60 kr., børn (under 13 år): Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked på Næsbyholm slot

Hvad? Julemarked med julevarer og smagsprøver. Børn kan klippe julepynt til det store juletræ og voksne kan blive inspireret i de pyntede julestuer. Der er også rundvisning på slottet med spændende fortællinger om dets historie. 

Hvor? Næsbyholm Alle 9, 4171 Glumsø

Hvornår? 3.-4. December fra 10-16 begge dage

Entré? Voksne 50 kr. Børn (4-14 år) 25 kr. Obs! Rabat for 2 voksne og 2 børn i en bil, koster i alt 100 kr.

Ekstra events? Kl. 13 begge dage er der luciaoptog på slottet med elever fra Glumsø skole.

Læs mere HER

 

Sjælland: Alletiders Roskilde jul

Hvad? 70 unikke stande med kunsthåndværk, juledekorationer og pynt. Husk at kigge forbi delikatesseafdelingen der sælger alt fra kryddersnapse til vanilje kaviar. Børnene kan se juleteater eller slippe fantasien løs i klippe-klistre-værkstedet alt imens forældrene hygger sig med glögg og lune æbleskiver i caféen. 

Hvor? Musicon Hal 9, Rabalderstræde 1, 4000 Roskilde

Hvornår? D. 26.-27. November fra kl. 10-17

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Kunst- og design julemarked på Textilskolen

Hvad? Et spændende hold af professionelle kunstnere og designere er inviteret til at udstille og sælge deres ting til gode priser – her vil være et eksklusivt udvalg af smykker, grafik, kunst, tekstil og meget mere. Der vil også være en udstilling i huset af elevernes eget arbejde. I madboden sælges der kaffe og kage.

Hvor? De Conincksvej 20, 2840 Holte

Hvornår? 17. december kl. 11-16

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Julebazar på Gavnø Slot

Hvad? I år har julebazaren 10-års jubilærum og kan samtidig kalde sig Danmarks største julemarked med over 150 stande. De historiske avlsbygninger fra 1800-tallet danner ramme om staderne, der sælger juledekorationer, brugskunst, delikatesser og spiritus. Slotsbryggeriet på Gavnø lancerer traditionen tro årets julebryg, som sælges på bazaren. Børnene kan opleve et honningkageværksted eller tage på nisseskattejagt på slottet.

Hvor? Gavnø 2, 4700 Næstved

Hvornår? 5.-6. november og 11.-13. november. Fredag kl. 16-20. Lørdag-søndag kl. 10-16.

Entré? Voksen 60 kr. Barn (max 12 år) 25 kr.

Ekstra events? Hold øje med tid og sted for slottets årlige luciaoptog.

Læs mere HER

 

Sjælland: Jul på Kronborg 

Hvad? Renæssanceslottet forvandles til et hyggeligt julemarked med mere end 100 boder i slottets sale og en slotsgård fyldt med juletræer med lys. Tag på julerundvisning på slottet og bliv klogere på, hvordan Christian d. 4. holdt jul, da han var dreng. Du kan også få inspiration til juledekorationerne af blomsterdekoratøren Stine Leth, der til daglig laver blomsterkreationer til Hendes Majestæt Dronningen.
Hvor? Kronborg 2 C, 3000 Helsingør

Hvornår? 3.-4. december og 10.-11. december. Alle dage fra 10-17.

Entré? Voksne 50 kr. Børn under 4 år er gratis.  Billetten giver adgang til julemarkedet, Eventyrteatret, de kongelige værelser, Dansesalen, kasematterne og Slotskirken.

Ekstra events? Hold øje med hjemmesiden for forestillinger i Eventyrteatret og højtlæsninger af juleeventyr.

Læs mere HER

 

Sjælland: Julemarked hos Andelslandsbyen Nyvang

Hvad? Her kan du, som et af de eneste julemarkeder i Danmark, se julegrisen blive slagtet – hvis du tør. Du kan også smage på grisen i form af blodpølse, medister, finker og leverpostej fra byens egen slagter. Udover gris byder den gamle landsby på et klassisk julemarked med julebag og hjemmelavet håndværk, der sælges i boderne. Du kan også opleve et rigtigt juleorkester og komme til julegudstjeneste i kirken.

Hvor? Oldvejen 25, 4300 Holbæk

Hvornår? 26., 27., 30. november og 1.,3., 4. december. Alle dage fra 10-16.

Entré? Voksen 120 kr. Børn 8-15 år 50 kr. Børn 0-7 år er gratis. Obs! Tegn medlemskab af Foreningen Andelslandsbyen Nyvang og kom gratis ind.

Læs mere HER

 

Sjælland: Danske kunsthåndværkeres julemarked

Hvad? Danske Kunsthåndværkere & Designere sælger unikke produkter af høj kvalitet i et smukt, håndsyet telt med varme og fast gulv. Hver weekend bliver boderne udskiftet, så der vil være nye værker at se på, hvis du kommer igen.

Hvor? Designmuseets have, Grønnegården, Bredgade 68, 1260 København

Hvornår? 2.-4. december og 9.-11. december. Fredag fra 13-19. Lørdag og søndag fra 11-17.

Entré? Gris

Læs mere HER

 

Sjælland: H.C. Andersen Julemarked

Hvad? De julepyntede hytter byder på spændende julegaveideer – smykker, tøj, tasker, nisser, julepynt, juledekorationer og meget mere. Markedet byder også på en smuk eventyrkarrusel, som du kan prøve en tur i.

Hvor? Axeltorv, 1609 København V

Hvornår? 18. november til 22. december. Hver dag kl. 11-19.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Gammelgaards julegavemarked

Hvad? Et slaraffenland for julegaveshopping. Her er alle udstillere inviteret og udvalgt på baggrund af ansøgninger, og der er lagt vægt på, at markedet får et bredt og alsidigt gaveudvalg indenfor kunst, design og håndværk. Du kan også købe juletræet med hjem eller nyde lækre julefristelser i Café Gammelgaard, mens børnene klipper julepynt i den store julestue.

Hvor? Gl. Klausdalsbrovej 436, 2730 Herlev

Hvornår? 3. og 4. december. Begge dage kl 10-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Sjælland: Jul i Carlsberg

Hvad? Specielle øl-smagsprøver, glögg med øl og æbleskiver til. Visit Carlsbergs rustikke Bryggergård danner rammen om et helt nyt julemarked. Her kan du købe øl med hjem til julefrokosten, få ordnet julegaverne og tage en hestevognstur rundt i byen med familie og venner.

Hvor? Visit Carlsberg, Gamle Carlsberg Vej 11, 1799 København V

Hvornår? 2.-4. december. Alle dage fra 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

 

 

FIND DIT JULEMARKED - FYN

 

 

Fyn: Julemarked på Valdemar Slot

Hvad? Den første adventsweekend åbner slottet dørene for det traditionsbundne julemarked. Du skal forvente at få alle sanser i spil – for julen skal både mærkes, duftes, ses og smages hos de mange udstillere.

Hvor? Slotsalléen 100, 5700 Svendborg

Hvornår? 26.-27. november. Begge dage fra 10-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Fyn: H.C. Andersen Julemarked

Hvad? På torvet ved H.C. Andersens hus myldrer det med gøglere, nisser, lirekassemænd, markedsfolk og julekor - og H.C. Andersens eventyrfigurer. Kom i julestemning med markedsboder og underholdning for hele familien, hestevogne og historiske karruseller. Du finder også en masse godt til ganen; glögg, æbleskiver, risengrød og andet julegodt.

Hvor? Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Hvornår? 2.-4. december og 9.-11. december. Fredag 15-19. Lørdag 10-18. Søndag 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Fyn: Egeskov Julemarked

Hvad? Her finder du Fyns største julemarked. Hver dag er der fuldt program med julesange, klippeværksted, spejderaktiviteter og møde med slotsnisser for de små. I de 100 markedsboder finder du kvalitetsvarer til julen; kunsthåndværk, brugskunst og delikatesser. Markedsboderne er hovedsageligt i Egeskovs udstillingsområder og udendørs, da de fleste af Egeskovs udstillinger samt slottet er lukket for vinteren. Der er dog rig mulighed for at opleve haven samt benytte Legeskoven med legeplads, segwaybanen og labyrinter (TreeTop Walking er lukket pga. sikkerhed).

Hvor? Egeskov Slot, Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup

Hvornår? 5.-6., 12.-13. og 19.-20. november. Alle dage kl. 10-17.

Entré? Voksne 60 kr. Børn (4-12 år) 20 kr.

Ekstra events? D. 9. og 10. december holder Egeskov slot et spektakulært lysshow, som de kalder Luminis – med alt fra farvestrålende lys på træerne til ultraviolette installationer og musik. Showet bliver holdt fire gange på en aften, kl. 19, 19.30, 20 og 20.30. 

Læs mere HER

 

Fyn: Julemarked på Harridslevgård slot

Hvad? Det smukt pyntede renaissanceslot byder indenfor til deres årlige julemarked. Hele slottet er pyntet op til jul med smukke dekorationer, der passer til de forskellige rum. I den store riddersal bliver der solgt brugskunst, smykker, tøj samt unikt fremstillet julepynt og -dekorationer.

Hvor? Assensvej 3, 5400 Bogense

Hvornår? Alle weekender fra 19. november-11. december. Lørdag-søndag kl. 11-18.

Entré? Voksne: 70 kr. Børn fra 3-12 år: 35 kr.

Læs mere HER

 

Fyn: Jul i den gamle kongeby

Hvad? Christian 3. holdt ofte jul i Nyborg, da han levede i 1500-tallet. Så duftede byen af brænderøg, gran, stegt kød og krydret bagværk i hans by, kongens by, rigets hovedstad - Nyborg. Julemarkedet i Nyborg ærer vores gamle konge med alt, hvad hjertet begærer af juleknas, hjemmebrygget øl, levende værksteder, aktiviteter for børn, fynske museumsbutikker og smeden som arbejder.

Hvor? Fra Vor Frue Kirke til Nyborg slot, 5800 Nyborg

Hvornår? 2.-4. og 9.-11. december. Fredag kl. 16-20. Lørdag kl. 10-18. Søndag kl. 10-16.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

 

FIND DIT JULEMARKED - JYLLAND

 

 

Jylland: Øster Skovgård Julehandel/Nissestien

Hvad? Den hyggelige nissesti er unik for markedet på Øster Skovgård. Nissestien snor sig gennem skoven og byder på et hyggeligt juleunivers med juleaktiviteter og -konkurrencer for både store og små. I gårdbutikken kan du shoppe julepynt og stearinlys – og i juletræsskoven kan du fælde dit eget juletræ. Kaffelade er gårdens egen butik, som byder på æbleskivebuffet samt glögg og varm kakao.

Hvor? Snerlundvej 4, Snejbjerg, 7400 Herning

Hvornår? 1. oktober – 23. december. Mandag-fredag: 10-17.30. Lørdag-søndag 10-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Jylland: Jul i Tønder

Hvad? ”Det er i Tønder, julen begynder,” er byens motto. Julen skydes i den grad i gang med det årlige julemandsoptog d. 5. november. Derfra går det løs med julehandel i de små julehytter omkring torvet, julemandsløbet ”Santa Run,” julemand i gaderne og en masse andre juleaktiviteter for hele familien.

Hvor? Torvet 1, 6270 Tønder

Hvornår? Fra d. 5. November. Hverdage: 12-17. Lørdag-søndag: 10-17. D. 27.-30. december fra 10-17.30.

Entré? Gratis.

Ekstra events? D. 5. November er der julemandsoptog på torvet og d. 19. November holder de ”Santa Run”, et kæmpe julemandsløb, hvor alle løbere er klædt ud som julemænd. Hver torsdag-søndag i november-december læser julemanden historier op fra sin kane. Torsdag og fredag kl. 15.30. Lørdag og søndag kl. 14 og 16.

Læs mere HER

 

Jylland: Jul i Den Gamle By

Hvad? Oplev julen som danskerne har fejret den siden 1800-tallet. Med julepyntede hjem fra 1864 og 1927, en udstilling om DR’s børne TV’s historie, juleskattejagt i byen og selvfølgelig markedsboder med julegodter. ’Jul’umhejhuset har både et nisseloft og legehjørne for de mindste. Torsdage og fredage har den gamle by åbent helt til kl. 20 – her kan du komme på rundvisning i julens historie, se ildshow på torvet og komme til koncert på Jazzbar Bent J.

Hvor? Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Hvornår? Fra d. 19. november. Mandag kl. 10-17. Tirsdag-onsdag kl. 10-18. Torsdag-fredag kl. 10-20. Lørdag-søndag kl. 10-18. D. 23. december kl. 10-17. D. 26. december-30. december kl. 10-17.

Entré? D. 19-23. december: 135 kr. D. 26-30. december: 110 kr. Børn under 17 år er gratis.

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked i Aalborg

Hvad? Sving forbi det hyggelige julemarked på Gammeltorv, når du er på juleshopping. De mange boder har hyggelige julesager og alt godt til juleganen; Vafler, æbleskiver, brændte mandler, glögg og varm kakao. Når du har spist dig mæt i godter, købt gode sager og små gaver med hjem, snup en tur i pariserhjulet. Her får I udsigt over en stor del af Aalborg.

Hvor? Gammeltorv, 9100 Aalborg

Hvornår? Fra d. 18. november-23. december. Alle dage fra senest 12. Se specifikke åbningstider HER. http://www.visitnordjylland.dk/julemarked-i-aalborg-gdk1084740

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked i Ridehuset

Hvad? Julemarkedet i Ridehuset bliver også kaldt for Byens kunst- og julemarked – og med god grund. De 80 stande bliver delt ud til kunstnere, der selv står bag og sælger deres unikke varer. Standene skiftes ud løbende, så der er nye ting at se på, hvis du kommer igen ugen efter. Udover kunst kan du få julegodter i caféen. Ris a la mande, suppe, hindbærsnitter og glögg. Der er noget for enhver smag.

Hvor? Vester allé 1, 8000 Aarhus

Hvornår? Fra d. 25. november-21. december. Mandag-fredag kl. 12-18. Lørdag-søndag kl. 11-17.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked på Gram Slot

Hvad? Igen i år afholder Gram slot julemarked i tre weekender i november. 150 udstillere byder på lækre varer og gode juletilbud. Hver dag er der program fra markedet åbner til det slutter; julefortællinger, pyrusshow, klatring og snobrød over bål. På Gram slot kan du også nyde sæsonens første pyntede juletræer og dekorationer. Og så kan du købe kaffe og julebag i det gamle slotskøkken.

Hvor? Slotsvej 54, 6510 Gram

Hvornår? D. 5.-6., 12.-13., 19.-20. november fra kl. 10-17.

Entré? Voksne: 75 kr. Børn 4-12 år: 25 kr.

Ekstra events? Søndag d. 13. november og lørdag d. 19. november er der koncerter med kor fra omegnen – gospel roots, Gram mandskor og Esbjerg Rytmiske kor. Se hjemmesiden for tidspunkter.

Læs mere HER

 

Jylland: Haughus Gods Julemarked

Hvad? Tre weekender i november dedikerer Haughus gods deres kræmmermarked til julestemningen. Antikviteter og nisser til pynt – og glögg og æbleskiver i caféen. Men du finder også brugskunst, møbler, pileflet og blomsterdekorationer. På godsets gårdsplads kan du købe årets juletræ.

Hvor? Vejlevej 50, 7300 Jelling

Hvornår? D. 12.-13., 19.-20., 26.-27. november. Alle dage kl. 10-16.

Entré? 20 kr.

Ekstra events? Alle dage kommer julemanden forbi fra kl. 11-12 og 14-15 og deler nissehuer ud til artige børn.

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked på Rosenholm Slot

Hvad? Hvis du har set julekalenderen ”Jul på slottet”, går du et nostalgisk julemarked i møde. Slottets lokaler blev brugt til at indspille julekalenderen i 1985, og til årets julemarked vil du møde prinsesser og nissebørn i de gamle lokaler. Julemarkedets 70 udstillere sælger alt fra julepynt og glaskunst til varme pandekager og hjemmelavede bolsjer. Der er også god mulighed for underholdning; tag på en træktur på en julepony, på en tur med modeltoget eller hjælp julemanden og hans kone i deres værksted.

Hvor? Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet

Hvornår? 12.-13. og 19.-20. november. Alle dage kl. 10-16.

Entré? Voksne: 60 kr. Børn fra 4-12 år: 25 kr.

Læs mere HER

 

Jylland: Julestue på Dalsgaard Antik

Hvad? Det bugner af nisser, glaskunst og udsmykning til juletræet hos Dalsgaard, som er en af danmarks største juleudstillinger – og det hele er til salg. Du kan også købe årets juletræ med hjem eller nyde en frokost i caféen.

Hvor? Stårupvej 29, Dommerby, 7840 Højslev

Hvornår? Fra 2. november. Hver onsdag-søndag kl. 13-17.

Entré? Gratis.

Ekstra events? D. 2. november kl. 15-16 spiller Kristian Rusbjerg gratis koncert på sin harmonika. D. 18. november er der dømt julehygge på Dalsgaard Antik. Julemanden kommer på besøg med julegodter til børnene og til aften byder de på julemiddag. Læs mere på hjemmesiden.

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked på Voergaard Slot

Hvad? I år er det kongelig hofleverandør Bjarne Als, som pynter slottet – og han vil forvandle Voergaard til et juleeventyr; ”med lys, glimmer og farver, som får den mørke vintertid til at emme af hygge og næstekærlighed”, som han selv siger. Over 70 udstillere har boder rundt omkring på slottet, i slotsgården og i slottets lade, som netop er blevet renoveret – og bliver indviet i forbindelse med markedet.

Hvor? Voergaard 6, 9330 Dronninglund

Hvornår? D. 2. december kl. 12-16. D. 3.-4. december kl. 10-16

Entré? Voksne: 110 kr. Børn fra 4-12 år: 25 kr.

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked på Trapholt

Hvad? Julemarkedet udstiller og sælger design fra nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere. Trapholt holder også en hyggelig juleworkshop for børn og voksne. I museets café kan du købe brunch eller æbleskiver og glögg foruden det almindelige menukort.

Hvor? Æblehaven 23 6000 Kolding

Hvornår? D. 26.-27. november.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Jylland: Torslow julemarked

Hvad? Torslow julemarked fylder 30 år og det skal fejres med alt hvad julehjertet kan begære; 250.000 pærer til at oplyse det gamle mejeri, verdens højeste julemand på 12 meter og så har de en snekanon ved indgangen, som sørger for hvid jul i år. De har også Nordens største udvalg af julepynt – minimum 100.000 glaskugler ligger der og venter på lageret. Alt sælges til langt under halv pris.

Hvor? Torrild Gl. Mejeri, Bygaden 30, Torrild, 8300 Odder

Hvornår? Alle weekender mellem d. 14. oktober-18. december. Fredag-søndag fra 10-17.30.

Entré? Voksen: 10 kr. Barn: 5 kr. Fredag er der gratis indgang.

Læs mere HER

 

Jylland: Julemarked på Godsbanen

Hvad? Bag Musikhuset i Aarhus finder du kulturcentret Godsbanen. Her kan du købe design- og kunsthåndværk, som er produceret i Godsbanens egne værksteder. Udover kunst og designboder deltager også Kødbyens Mad og Marked med deres mange madstande. I midten af det hele kan du købe årets juletræ. Programmet følger på hjemmesiden nederst.

Hvor? Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Hvornår? 10.-11. december kl. 10-16.

Entré? Gratis

Ekstra events?

Læs mere HER

 

Jylland: Jul på Gl. Estrup Herregårdsmuseet

Hvad? Hele julemåneden kan man opleve særudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk anno 1918 i herregårdens sale og gemakker. Se pyntede juletræer og dækkede borde, som de så ud for både herskab og tjenestefolk, når sale og gemakker er pyntet særligt op til den store højtid. Ved siden af udstillingen juler det på herregården med julebag i køkkenet, juletræssalg på pladsen, sang i riddersalen og så kan du lave dine egne julekort

Hvor? Randersvej 2, 8963 Auning

Hvornår? 26. November – 23. December. Mandag: Lukket. Tirsdag-fredag kl. 10-15. Lørdag-søndag kl. 10-16.

Entré? Voksne 90 kr. Børn under 18 er gratis.

Ekstra events? Den 2., 3. og 4. adventsweekend holder Gl. Estrup bageværksted hvor børn kan være med til at bage julesmåkager. Det koster 15 kr., der dækker materialer.

Læs mere HER

 

Jylland: Koldinghus julemarked

Hvad? På det gamle kongeslot kan du besøge 60 forskellige udstiller fordelt over hele slottet. De sælger et mangfoldigt udvalg af alt fra hudpleje, glaskunst og strikvarer til specialkaffe, julesnaps og brændte mandler. Der bliver holdt juleværksted for børnene, hvor de bl.a. kan lære at tegne nisser i frimærkestørrelser. Husk også at se de aktuelle udstillinger på slottet og hold øje med tiderne for julekoncerter i Riddersalen. Du kan også spise frokost i madkælderen – men husk at bestille i forvejen.

Hvor? Markdanersgade 11, 6000 Kolding

Hvornår? 3.-4. december

Entré? Voksne 50 kr – billetten gælder begge dage. Børn under 18 år er gratis.

Læs mere HER

 

********** 

 

Julemarkeder udenfor Danmarks grænser: Sverige, Tyskland og England

 

SVERIGE:

Malmö, Helsingborg og Lund

Sverige: Jul i Malmö

I Malmö tænder de byens julelys d. 29. november og begynder juleriet i centrum. Malmö er en god by at tage på juleindkøb, fordi den har en overskuelig størrelse og få, men virkelig hyggelige julemarkeder – og så tager det kun 35 minutter i tog fra Københavns Hovedbanegård.

 

Malmö: Julemarked på Gustav Adolfs torv

Hvad? Det klassiske udendørs marked på torvet har alt, hvad der hører til på et rigtigt julemarked. Lyskæder, hestevogne, nisser og en karrusel – og i boderne kan du købe alt fra kunsthåndværk til julens delikatesser. Torvet er også pyntet med flotte lysinstallationer, igloer og en særlig snekugle, du kan gå ind i.

Hvor? Gustav Adolfs Torv, Malmö

Hvornår? 26. november – 27. december. Alle dage kl. 11-19.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Malmö: Bøndernes eget julemarked

Hvad? Her holder de lokale bønder fra Malmö deres eget julemarked med et bredt udvalg af grøntsager, frugt, ost, brød, kød og håndværk af uld og skind. Leder du efter en personlig julegave, kan du være sikker på at finde den her. 

Hvor? Dronningtorvet, Malmö

Hvornår? 10. december.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Malmö: Jul på Katrinetorp

Hvad? Den svenske herregård Katrinetorp holder julemarked de på deres store gårdplads foran gården. Julemarkedet er kendt som et af sydsveriges fineste – med sirligt håndværk, delikatesser, blomster og antikviteter.

Hvor? 1 Katrinetorps Alle, Malmö

Hvornår? 2.-4. December. Fredag kl. 12-20. Lørdag-søndag kl. 10-17.

Entré? Voksne 60 SEK. Børn er gratis.

Læs mere HER

 

Malmö: St. Gertrud julemarked

Hvad? Julemarkedet bliver holdt i Malmös midderalderlige bydel med de klassiske bindingsværkshuse. Her finder du boder med lækre delikatesser, kandiserede æbler, frisklavede crepés og vin chaud.

Hvor? Östergatan 7b, Malmö

Hvornår? 10.-11. December.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Flere juleevents i Malmö:

I Folkets Park finder du den fineste, oplyste skøjtebane. Fra d. 10 december. Hver dag kl. 10-22.

I St. Johanneskirken synger Malmös akademiske kor luciaaften. 13. december kl. 20.

 

Sverige: Jul i Lund

I Lund hiver de den historiske jul frem i december. Byens centrum og museer tager dig tilbage i tiden, så du kan opleve julen, som den så ud i det gamle Sverige. Det tager cirka en time med tog fra Københavns Hovedbanegård til Lund.

 

Lund: Vinterlund i centrum

Hvad? På Stortorvet i Lund bliver juletræet tændt d. 25. november. Det er startskuddet for det årlige Vinterlund. Frem til jul kan du høre musik, møde julemanden, ride på en hest, deltage i orienteringsløb og meget mere.

Hvor? 1 Stortorget, Lund

Hvornår? D. 25. november til slut december.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Lund: Jul på Kulturen

Hvad? Det kulturhistoriske museum Kulturen inviterer på et historisk indblik i, hvordan man fejrede jul i norden i gamle dage – i byen eller på landet, som rig eller fattig. I husene på stedet har de dækket juleborde og tændt for ilden i pejsen. På markedet vil du opleve kunsthåndværkere, musik og mulighed for at købe delikatesser som pølser og ristede mandler. Når mørket falder på, tænder de for de tusindvis af levende lys i parken og julestemningen bliver magisk

Hvor? Tegnérsplatsen 6, Lund

Hvornår? 26.-27. November kl. 11-17.

Entré? Voksne 120 SEK.

Læs mere HER

 

Lund: Thomanders jul

Hvad? Den svenske biskop Thomander levede i Lund i 1800-tallet, og han er omdrejningspunkt for dette årlige julemarked. Her finder du hestevogne, lirekasser, julekor og julevarer, som man købte dem i gamle dage. De har også et udendørsteater – hold øje med deres hjemmeside.

Hvor? Nydalaparken, Lund

Hvornår? 25.-27. November kl. 10-18.

Entré? Tjek hjemmesiden for priser.

Læs mere HER

 

Sverige: Jul i Helsingborg

Er der noget mere idyllisk end at sejle på julemarked? Færgen mellem Helsingør og Helsingborg tager cirka 20 minutter og koster 57 kr. tur-retur for en voksen.

 

Helsingborg: Jul på Fredriksdal

Hvad? På Frilandsmuseet Fredriksdal fejrer man julen på gammeldags manér. Her er ingen plastiknisser – i stedet er der dyr i staldene, julemusik og dans, værksted med gammelt håndværk og lækre, hjemmelavede delikatesser. Du kan også riste et æble på en pind over bål, eller gå rundt mellem de gamle huse og gårde på stier, der er oplyst af tusindvis af lys. Du kan også selv stå for fremstillingen af fx håndlavede potter og skåle, eller deltage i traditionelle juleaktiviteter som produktion af julekonfekt, hestevognsture, besøg hos julemanden og dans om juletræet.

Hvor? Gisela Trapps väg 1, Helsingborg

Hvornår? 2-4. December. Fredag kl. 13-19. Lørdag-søndag kl. 11-18.

Entré? Voksne 100 SEK.

Læs mere HER

TYSKLAND:

Hamborg, Berlin og Flensborg

Tyskland: Jul i Hamborg

I Hamborg bugner med julemarkeder både i og udenfor byen. Det store foran rådhuset, det ved vandet og det eftertænksomme ved St. Petri-kirken. Saml hele familien i bilen – det er kun en times kørsel fra grænsen.

 

Hamborg: Jul på den historiske rådhusplads

Hvad? Foran det imponerende rådhus bliver et af byens største julemarkeder afholdt. Det tyske cirkus Roncalli har udformet julemarkedet med sukkerbagere, legetøjsmagere og kunsthåndværkere. Prøv en tur i en gammel hestevogn eller hop på en tur i den gamle julekarrusel. Rådhuset er spændende i sig selv, da det er ikke blev ramt af bomberne under 2. verdenskrig og derfor et godt eksempel på, hvordan byen så ud før krigen.

Hvor? Rathausmarkt 1, Hamborg

Hvornår? 21. November til 23. December.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Hamborg: Julemarked og lysshow på Jungfernstieg

Hvad? Jungfernstieg er Hamborgs luksus boulevard, som ligger ned til søen. Julemarkedet på boulevarden har derfor også den fineste udsigt og de hyggeligste boder. Markedet lyser op på lang afstand med en unik julebelysning og flere lysshows i løbet af december. Nytårsaften slutter de markedet med et spektakulært fyrværkerishow.

Hvor? Jurnfernstieg, Hamborg

Hvornår? 21. november til 30. december.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Hamborg: St. Petri-kirkens julemarked

Hvad? På julemarkedet ved St. Petri-kirken er der plads til ro og eftertænksomhed. Du glemmer julestressen, når du slentrer rundt mellem træhytterne, der er pyntet med gran og sælger alt fra juledekorationer og hjemmesko med pels til glögg og kandiserede juleæbler. Til børnene er der også en nostalgisk julekarrusel.

Hvor? Bei der Petrikirche 2, Hamborg

Hvornår? 24. November til 30. december.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Flere juleevents i Hamborg:

Hamborg er kendt for sine juleparader, der bliver holdt hver søndag i advent. Her går julemænd, rensdyr og elfer fra Galeria Kaufhof og gennem byens gader.

Læs mere HER

 

Tyskland: Jul i Berlin

Under en time i fly fra Københavns lufthavn finder du julemarkedernes mekka. Berlin byder på flere end 50 julemarkeder – og der er både markedet for de traditionelle og moderne, romantiske og vegatariske.

 

Berlin: Julemarkedet på Alexanderplatz

Hvad? Det største julemarked i Berlin har cirka 2,5 millioner besøgende hvert år. Mere end 100 forskellige boder sælger alverdens julenips, julemad og drikke – og på pladsen kan du se pottemagere, smede og glaspustere i aktion.

Hvor? Alexanderplatz, Berlin

Hvornår? 21. November til 26. December. Hver dag fra 10-22. Juleaften fra 10-14.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Berlin: Julemarkedet ved Charlottenburg-slot

Hvad? Her bliver et af Berlins mest populære julemarkeder afholdt. 250 udstillere kommer fra hele verden til de romantiske omgivelser. Her er brugskunst, gaveideer og julelækkerier. Markedet har også en børneafdeling med en rutsjebane, en karrusel og gammeldags luftgynge.

Hvor? Spandauer Damm 10, Berlin

Hvornår? 21. november til 26. december.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Berlin: The Green Market Berlin

Hvad? Byens første vegan-vegetariske julemarked med lokalt fremstillede gaveideer og julepynt, et udvalg af vegan-vegetariske retter og specialiteter. Du kan selvfølgelig også spise dig mæt i julelækkerier med et glas glühwein til.

Hvor? Alte Kindl Brauerei, Am Sudhaus 2, Berlin

Hvornår? 17.-18. december.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

Berlin: Design-julemarkedet Julerodeo

Hvad? Julerodeo er et af Berlins mest cool julemarkeder. Inde i det gamle posthus finder du streetart, streetfood og musik . 150 udstillere sælger ud af mode, kunst og design – så der er rig mulighed for at finde originale julegaver.

Hvor? Postbahnhof am Ostbahnhof, Strasse der Pariser Kommune 8, Berlin

Hvornår? 10.-18. december.

Entré? Tjek hjemmesiden for priser.

Læs mere HER

 

Tyskland: Jul i Flensborg

Hvad? Centrum i Flensborg er ét stort julemarked i december måned. Gågaden er forvandlet til nordtysklands længste julemarked og de gamle bindingsværkshuse passer perfekt til julestemningen, hvor julelys og lanterner pryder gadebilledet. Er du ude efter julegaver, kan du ofte spare penge her.

Hvor? Flensborg centrum, lige over grænsen

Hvornår? D. 21. November til 31. December.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

ENGLAND:

London

England: Jul i London

London er kendt som en trendy by med moderne shopping og restauranter. Men i julemåneden bliver alle de gamle traditioner hevet frem. Bare to timer i fly fra Danmark og du står midt i Christmas Carols og julemarkeder ad libitum.

 

London: Christmas Greenwich Market

Hvad? Det velkendte Greenwich Marked bliver til et kæmpe julemarked en måned før jul – med antikviteter, kunsthåndværk og alverdens juledelikatesser.

Hvor? 5b Greenwich Market, London

Hvornår? 23. November – 24. December.

Entré? Gratis

Læs mere HER

 

London: Winter Wonderland i Hyde Park

Hvad? Julemarkedet i Hyde Park fejrer i år sit 10-års jubilæum med en fest af julerier. En skøjtebane, et tivoli, et kæmpe julemarked og shows med isbjørne og skøjteprinsesser er bare nogle af de ting, du kan opleve i parken.

Hvor? Hyde Park, London

Hvornår? 18. November – 2. Januar 2017.

Entré? Tjek hjemmesiden for priser på de enkelte events.

Læs mere HER

 

London: Christmas chocolate festival

Hvad? Den årlige jule-chokolade festival bliver holdt i Business Design Centre i London. Her optræder fantastiske chocolatiers fra hele Europa med chokolade-quizzer, undervisning og selvfølgelig salg af alt hvad du kan forestille dig i uimodståelige (spiselige) julegaver til din familie og dig selv.

Hvor? Business Design Centre, 52 Upper Street, Islington, London

Hvornår? 2.-4. december.

Entré? Voksne 125 kr. Børn 45 kr. Tip! Køb online og spar på indgangen.

Læs mere HER

 

London: Jul på Hogwarts

Hvad? Harry Potters skole Hogwarts bliver selvfølgelig også pyntet til jul. En halv times kørsel fra Heathrow lufthavn finder I Warner Bros’ studie Hogwarts, hvor alle otte Harry Potter film er filmet. Du finder ikke noget mere autentisk end den gamle skole klædt på til jul. Det er ikke billigt, men helt sikkert besøget værd.

Hvor? Studio Tour Dr, Leavesden WD25 7LR, London

Hvornår? 19. November 2016 – 29. Januar 2017

Entré? Tjek hjemmesiden for billetpriser på specifikke datoer.

Læs mere HER

 

Andre juleevents i London:

Englands berømte Christmas Carols er et must-see, hvis du er i London i december. Enhver kirke, koncertsal eller spillested i London synger julestemningen ind. Tjek programmet hos den klassiske kirke St. Martin in the fields.

Læs mere HER