yoga
Sundhed

Yoga: Prutter og gennemsigtige mandeshorts - de pinligste historier fra yogamåtten

23. april 2015
af Karen Pallisgaard, redigeret af Charlotte Hallbæck
Foto: Panthermedia
De fleste forbinder nok yoga med smidige lemmer og yndefulde positurer. Men pinlige prutter, sprækkede bukser og svedige mikroshorts hører bestemt også til dagligdagen. Her er de dybeste hemmeligheder – direkte fra yogaudøverne selv

UHELDET

“Jeg var til en yin-klasse, hvor alting foregår meget langsomt og stille. Vi lå alle rolige i Barnets Stilling, da der pludselig lyder som et maskingevær. Det er mig. Uden nogen former for advarsel sendte min krop en kaskade af højtlydende prutter afsted. Jeg var fuldstændig færdig af flovhed, der var det ret svært at være zen. Jeg hørte en dame fnise. Min eneste trøst er, at vi alle lå med ansigterne i gulvet, så jeg ikke blev nødt til at erklære mig pruttens ejermand.”

- Kvindelig yogaudøver, 38 år

MED DIREKTE KIG

“Da jeg underviste hot-yoga, gik der i en lang persiode en mandlig elev på holdet, som altid havde meget korte shorts på. Som i MEGET korte shorts. De var endvidere hvide, og når sådanne bliver gennemblødte af sved, så bliver de også gennemsigtige. Men det var ikke den største udfordring for mit fokus i undervisningen. Det var hans testikler. I visse stillinger maste de insisterende på for at komme ud af mikrobuksen. Jeg sagde aldrig noget til ham. Det burde jeg måske have gjort.”

- Kvindelig yogalærer, 34 år

DE SPRÆKKEDE BUKSER

“Jeg havde min ålestramme yogadragt på til en workshop med en international lærer, som jeg er stor fan af. Jeg havde placeret mig forrest i lokalet, og han lagde da også mærke til mig. Da han skulle lære os en teknik til at stå på hænder med spredte ben, valgte han mig til at demonstrere den. Pavestolt var jeg. Lige ind til jeg spredte benene i luften og min yogadragt gik i syningen ved numsen og ned ad lårene. Jeg grinede selv højt af det sammen med de andre, men var meget lille inden i.”

Kvindelig yogaudøver, 23 år

DE BARE TÆER

“Hvorfor var der ingen, der havde fortalt mig, at man dyrker yoga i bare fødder for at stå fast på måtten? Til mine mange første timer havde jeg strømper. Det var vildt svært for mig at være i stillingerne, og jeg syntes yoga var meget hårdt. En dag gled jeg. Endelig var der en, der sagde til mig, at jeg kunne tage strømperne af, og først da så jeg rundt på et hav af bare fødder.”

Mandlig yogaudøver, 42 år

KLOGEÅGE

“Jeg var hemmeligt forelsket i min yogalærer på et tidspunkt og kom altid til hans timer i fitnesscenteret. En dag efter timen stod jeg uden for lokalet og forklarede en af de andre, hvordan hun skulle lave en bestemt stilling. Den lækre lærer kom forbi, hørte mig kloge mig, og irettesatte mig så foran hende den anden, fordi jeg åbenbart var helt gal på den.”

Kvindelig yogaudøver, 32 år

BESVIMEDE

“Mit første møde med yoga var til Bikram (benhård hot yoga, red.). En af mine venner fra håndbold havde udfordret og lokket mig med. Der er mange lækre damer i meget lidt tøj til Bikram. Så jeg mandede mig op. Men allerede efter et kvarter blev jeg hvid i hovedet og var ved at besvime. Jeg måtte ikke forlade lokalet, så jeg var tvunget til at ligge på gulvet resten af tiden. Ydmyget.”

Mandlig yogaudøver, 36 år

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også