https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/tvivlprim.jpg
Træning og kost

Vitaminer - skal, skal ikke!

23. april 2013
af Slankedoktor.dk
foto: All Over
Får du vitaminer nok? Det har du sikkert har spurgt dig selv om flere gange, og svaret er ikke sådan til at finde i vitamin-junglen. Som udgangspunkt bør du følge de overordnede retningslinjer. Læs med her ...

Det kan være svært at forholde sig til, om du skal vælge en vitaminpille eller et eller andet dagligt tilskud, når du er i gang med et vægttab, eller når du blot vil sikre dig, at du lever sundt. Og det er altid så nemt at finde svaret, når åbner ugebladene eller søger på nettet. For hvornår er nok nok, og hvornår der det alt for lidt? Og er der ikke også ngoet med, at man kan komme til at spise for mange vitaminer. Slankedoktor.dk hjælper dig et stykke ad vejen ...

Spis dig sund
Som udgangspunkt burde du kunne spise dig til de fleste vitaminer og mineraler, hvis du lever varieret. Det er i hvert fald meget vigtigt, at du ikke lader dig påvirke til at købe og blande mange forskellige slags vitaminer. Hvis du mikser for mange typer, vil det være mere usundt end sundt.

Er du i tvivil, hvor meget eller hvor lidt - og hviken slags - vitaminer, du skal have, så spørg din læge til råds. Helt generelt er der disse retningslinjer:

Spædbørn: Vitamin D og jern efter aftale med læge eller sundhedsplejerske

Småt spisende: F.eks. efter sygdom - eller til meget kræsne, et kombineret tilskud

Gravide:
Jern, folinsyre og andet efter aftale med jordmoder

Kvinder, der er mørklødede og/eller tilslørede - tilskud af D-vitamin

Ældre over 65 år: Tilskud af D-vitamin

Kvinder og mænd generelt: I vinterhalvåret kan alle have gavn af tilskud af D-vitamin, især hvis du ikke dagligt spiser store mængder af fed fisk.

Vægttab: Hvis du er i gang med et vægttab, vil det ofte være en god idé med en kombineret vitamin- og mineraltablet, for hvis du spiser langt færre kalorier, er du mere udsat. Især hvis det står på over en længere periode.

Til gengæld kan du købe dine vitaminer hvor som helst. Der er ikke den store forskel i indholdet på de forskellige produkter på markedet.

Dumme (dejlige D-vitamin! Læs mere her ...

Endnu mere D-vitamin ...

Shop amok!

Læs også