https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/oktober/reformerprim.jpg
Træning og kost

Verdens sjoveste træningsform!

21. oktober 2013
af Gitte Holm
Foto: PR
Det skal være sjovt, og det skal være effektivt! Lyder det som en træningsform, der er noget for dig, skulle du måske kaste dig ud i reformertræning. Dén udfordrer kroppen på alle ledder og kanter – mens du smiler stort.

Har du haft fornøjelsen af at føle dig engergiized? Ja, energiized med to i'er! Det er nemlig, hvad man bliver af at træne hos Energii, der med det nye center på Østerbro byder på verdens største reformercenter. Her bliver træningen forvandlet til en leg af den sjoveste slags, og det er først, når timen er slut, at man virkelig mærker, hvor mørbanket man faktisk er blevet.

Aldrig har jeg oplevet at smile så meget under en træningssession, aldrig har mine balder struttet så fint (ikke de sidste 10 år, i hvert fald), og aldrig har træning været så sjovt.

Kroppens core ...

... er kroppens kerne og omtales ofte som kroppens korset.

Kroppens core eller muskelkorset består af de fire bugmuskler og den nedre rygmuskulatur. Disse muskler ligger tæt på rygsøjlen, og når de trækkes sammen, skaber de stabilitet i hele kroppens kerne.

Coretræning er træning af disse muskler. Mange øvelser fokuserer på stabilitet og udholdenhed, selvom maksimal muskelstyrke i kroppens core også er vigtigt for at undgå skader, præstere bedre i sport og undgå at blive hæmmet i sine bevægelser.

Kilde: sjovmotion.dk

Hvad er en reformer?
Det lyder næsten som en transformer, og det er faktisk heller ikke helt ved siden af, for reformeren - også kendt som pilatesmaskinen, kan gøre underværker for kroppen og transformere fedt og slappe muskler til en flot og tonet krop. Det kræver dog hårdt arbejde, men dermed ikke sagt, at det skal være kedeligt.

Reformertræning: Flere muskler, højt humør
Reformeren giver dig nemlig mulighed for at gøre en hel masse sjove ting og sager, som tyngdekraften ellers kan sætte en stopper for. Resultatet er øget muskelmasse, bedre smidighed og en god kondition… hertil tilsat et højt humør, der er i top hele timen.

Reformer … et vidunder!
Vidundermaskinen består af et system af fjedre, stropper, en glidende vogn, en barre og et jump board. Det lyder måske lidt som en sæbekassebil, men dette træningsinstrument må nok alligevel siges at være lidt mere avanceret. Modstanden består af kombinationen af fjedre og egen kropsvægt, når du bevæger hele kroppen gennem forskellige sjove, men krævende øvelser.

Planken, som de fleste af os kender, får f.eks. en ny dimension, når man lige pludselig skal balancere på den glidende vogn - alt imens man spænder op i coreregionen. Multitasking, om man vil.

Sådan foregår reformertræning!

Alt på et bræt
Når man træner reformertræning, kan man godt glemme alt om at gøre en ting af gangen - det er for dumt at spilde tiden på den måde, mener de kloge hoveder bag konceptet. I stedet kan man ligeså godt give den gas med flere muskelgrupper på en gang, så man dels spænder op i coremuskulaturen, mens benene gør en ting, og armene hiver i en anden ting. Det er tid sparet og muskler tjent, fristes man til at sige.

Høj puls, god balance
Når hele kroppen er i gang, som den er en stor del af tiden, vil pulsen også helt naturligt stige - det betyder selvfølgelig plus på kondikontoen, men også på kalorie- og balancekontoen. For balance skal der til - og det kommer faktisk helt naturligt, selv om man fra naturens side aldrig har været specielt god til at stå på ét ben.

Reformertræning - prøv det!
Reformeren passer på dig - langt hen ad vejen i hvert fald. Det hjælper dog med et par skridsikre sokker, som kan købes til formålet, og til de mere avancerede øvelser bør man også være ekstra fokuseret - ellers kan man godt komme galt af sted. Men man bør naturligvis også starte ud med en intro-time, hvor man bliver bekendt udstyret og øvelserne, så man for alvor kan imponere både sig selv, maskine og instruktør, når man føler sig klar til næste trin: Power-timen.

Har du endnu ikke lagt krop til denne geniale træningsform, så smut forbi et af Energiis centre i København K, Østerbro eller Lyngby. Læs mere om reformertræning på Energii.dk

Læs også