Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Kyllingeragout med grøntsagspasta

19. marts 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Lars Ranek
En god gang curry varmer godt, når det er koldt, og stærk mad har en gavnlig effekt på forbrændingen. Ugens slankeopskrift er kyllingeragout med grøntsagspasta

Kyllingeragout med grøntsagspasta til 2 personer

Tid: 40 minutter. Kogetid:  45 minutter.    INGREDIENSER RAGOUT 2 fed hvidløg 50 g skalotteløg 3-4 store stængler frisk rosmarin, kun bladene 3-4 store stængler frisk oregano, kun bladene 50 g gulerod 50 g bladselleri 1 spsk. olivenolie til stegning 300 g hakket kylling 4 spsk. koncentreret tomatpuré 1 dåse flåede, hakkede tomater, 450 g 6 sorte oliven uden sten 2 tsk. kapers salt og friskkværnet peber   GRØNTSAGSPASTA 150 g gulerod 200 g squash 70 g fuldkornsspaghetti  

Opskrift - sådan laver du kyllingeragout med grøntsagspasta

  1. Ragout: Hak hvidløg og skalotteløg fint. Hak krydderurterne fint. Skrub guleroden, rens bladsellerien, og skær begge dele i helt små tern. Svits hvidløg og løg i olie i en gryde i 3-4 minutter ved jævn varme, men uden at de tager farve. Tilsæt krydderurter, gulerod og bladselleri, og svits videre i 4-5 minutter. Tilsæt kødet, og lad det blive brunt. Tilsæt derefter tomatpuré, og tilsæt efter et par minutter de flåe­de tomater. Lad retten simre under låg ved lav varme i ca. 45 minutter, til saucen er kogt lidt ind. Tilsæt grofthakkede oliven og kapers, og smag til med salt og peber.   2. Grøntsagspasta: Høvl fine strimler af gulerod og squash på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Kog fuldkornsspaghetti efter anvisningen på pakken, og lad gulerodsstrimlerne koge med det sidste minut af kogetiden.   3. Afdryp. Vend spaghetti, gulerodsstrimler og de rå squashstrimler med den varme ragout.   Næringsindhold pr. person Energi: 555 kcal Protein: 42,4 g Fedt: 18,7 g Kulhydrat: 60,6 g Kostfibre: 12,2 g   PRØV OGSÅ: Grillet laks med asiatisk coleslaw