Chilimarineret kylling med sprød salat til 2 personer
INGREDIENSER
350 g kyllingebrystfilet
MARINADE
½ frisk rød chili
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
skal og saft af 1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
SALSA
25 g skalotteløg
1 fed hvidløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
1 spsk. olivenolie
skal og saft af 1 usprøjtet citron
SALAT
50 g romainesalatblade
250 g tomater
150 g agurk
50 g rødløg
200 g grønne bønner
2 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du chilimarineret kylling med sprød salat
1. Marinade: Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Pil og riv hvidløget, og bland det med chili, olie, fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber i en skål. Vend kyllingefileten i marinaden, og lad kødet ligge i marinaden på køl i mindst 1 time og gerne natten over.
2. Læg kylling og marinade i et lille ovnfad, og steg det i ovnen ved 150° i ca. 40 minutter, til det er gennemstegt.
3. Salsa: Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak den fint. Hak koriander. Bland løg, hvidløg, chili, koriander og olie med fintrevet citronskal og -saft.
4. Salat: Skyl salaten, og skær den i tynde strimler. Skyl tomater og agurk, og skær dem i små tern. Pil løget, og hak det fint. Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 1-3 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Hæld dem i en sigte, og køl dem af under koldt vand. Skær bønnerne i mindre stykker, og vend dem med citronsaft, olie, salt og peber. Bland dem med de øvrige grøntsager. Servér kyllingen i skiver med salsa og salat til.
Næringsindhold pr. person
Energi: 488 kcal
Protein: 41,6 g
Fedt: 24,5 g
Kulhydrat: 29,1 g
Kostfibre: 6,8 g
PRØV OGSÅ: Salat med laks og grapefrugt