https://imgix.femina.dk/media/3baeec05be0744bfb981c36f6be90deb.jpg
Træning og kost

Udskiftning af brystimplantater

23. marts 2012
af Anneline Højrup
Foto: Jens Peter Engedal
Pia fik fornyet og forstørret bryster og Q var med hele vejen

Efter 12 år skulle Pia Thys brystimplantater skiftes, og i samme omgang valgte hun at få gjort sin barm et par skålstørrelser større. Q var med hele vejen, da Pia fik større bryster.

Kl. 8:00 Ankomst til klinikken

Pia ankommer til Danske Privathospitalers afdeling i Esbjerg, hvor hun skal have skiftet sine brystimplantater, som hun fik lagt ind for 12 år siden.

"Dengang havde jeg fået de børn, jeg skulle have, og jeg var flad som et strygebræt! Jeg har været rigtig glad for mine bryster lige siden. De har set meget naturlige ud - jeg fortalte, hverken mine forældre eller mine børn, at jeg fik dem lavet, og de har aldrig bemærket, at mine bryster var kunstige. Så de gloede lidt, da jeg fortalte, at nu skulle implantaterne skiftes," griner Pia, inden hun klæder om til hospitalstøj og får vist sin stue.

Kl. 8:30 Operationen tegnes op

Det er kirurg Jens Jørgen Elberg, som skal operere Pia - og det var også ham, der lavede hendes bryster for 12 år siden, hvor hun var den første brystpatient på afdelingen i Esbjerg. Han starter med at undersøge Pias bryster.
"Jeg kan mærke, at du har en lille smule kapseldannelse på venstre bryst, som derfor er lidt mindre. Det kan komme, fordi implantatet er begyndt at lække lidt," forklarer han og tegner på Pia, hvordan de nye implantater skal ligge, og hvor han vil skære.

Pias gamle implantater er runde og indeholder 250 ml flydende silikone. De nye er dråbeformede og indeholder 395 ml skærefast silikone, hvilket betyder, at det kræver et lidt længere snit at lægge dem ind.

Kl 9:00 I narkose

Pia bliver kørt ind på operationsstuen og bliver lagt i narkose. Derefter tørrer sygeplejersken hendes bryster af med jod og dækker dem ind, mens kirurgen gør sig klar til at operere.

Kl. 10:00 Første snit

Kirurgen bruger Pias gamle ar, som er i folden under brystet, til at lægge snittet i, og så kommer implantatet til syne og kan tages ud.

> Læs også : Få større bryster uden ar

Kl. 10:10 Nye bryster

Sårkanten renses med laser, og så lægges det nye implantat på plads under brystmusklen.

Kl 10:30 Vågn op med nye bryster

Omkostninger

Pias nye og større bryster har kostet 39.000 kr. Havde hun valgt implantater, som skulle udskiftes om 10-15 år, havde prisen været 33.000 kr.

Såret bliver syet sammen, inden Pia bliver vækket af narkosen og kørt tilbage til sin stue. Kort efter kan hun se sine nye bryster.

"De ser faktisk ikke så store ud, som jeg troede, de ville gøre. Men de ser stadig naturlige ud, og jeg kan mærke, at huden er spændt, så jeg er glad for, at jeg ikke valgte større implantater. Mine bryster må for alt i verden ikke være det første, det springer folk i øjnene. Jeg er øm, og selvom operationen går hurtigt, skal man vide, at man ikke har det supergodt bagefter. Det kræver 2-3 ugers sygemelding," fortæller Pia, som skal blive på klinikken til dagen efter operationen. "Jeg er rigtig glad for resultatet og glæder mig til at komme hjem og prøve alt mit tøj. Og selvfølgelig til om en måned, hvor jeg for alvor kan se det endelige resultat," smiler hun træt.

En måned efter udskiftning af brystimplantater

"Jeg er stadig rigtig glad for resultatet - mine bryster bliver bare flottere og flottere. Nu, hvor de ikke er så spændte mere, ser de også endnu mere naturlige ud. Og jeg kan se, at de fortsat forandrer sig. Så der er altså en grund til, at den afsluttende kontrol først sker tre måneder efter operationen," fortæller Pia en måneds tid efter operationen.

Se brystoperationen her

Læs også