
Thailandsk risnudelsalat med hakket svinekød

opskrift: voresmad.dk
(3 personer)
150 g risnudler
2 fed hvidløg
1-2 porrer, 300 g
3 gulerødder, 225 g
4-6 stilke blegselleri
evt. 1 frisk chili
300 g hakket svinekød
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
½ bakke friske koriander-, mynte- og/eller basilikumblade
Tilbehør
3 spsk peanuts
½-1 dl sød eller stærk chilisauce
Sådan gør du
Kog letsaltet vand i en bred gryde. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, sæt den til side, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand. Stil dem til side i en stor skål.
Klargør grøntsagerne: Hak hvidløg fint, skær porren i tynde skrå skiver, Skær gulerødder og blegselleri i tændstik tynde stave, fjern kerner og mellemvægge på chilien og hak den fint.
Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt hvidløg og porrer og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom gulerødder og blegselleri i under omrøring og dernæst chilisauce og 4-5 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere. Hvis retten skal være mere krydret, tilsæt chili til sidst.
Kom kødretten i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt groft hakkede krydderurter.
Hak peanuts groft og bland dem i salaten eller server det til retten.
Server chilisaucen til.

Få flere sunde opskrifte på voresmad.dk (link fjernet)
Få flere slankeopskrifter og madplaner her
Læs mere om: