https://imgix.femina.dk/media/pauseprim.jpg
Træning og kost

Tag en pause – og tab dig!

20. november 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Spis ofte, spis lidt, spis let og spis langsomt. Har du også lidt svært ved at efterleve dé regler, kan du måske bruge rådet fra fitsugar.dk. Det lyder helt enkelt: Hold pauser!

Jo tak, vi kender egentlig godt opskriften på et vægttab. Den er bare pokkers svær at leve op til, når man sidder der ved middagsbordet og nærmest overspiser, fordi man har spist alt for lidt hele dagen. Man er gået sukkerkold, er alt for træt og dén med at tygge maden 40 gange, inden man synker den, går simpelthen ikke. Og så spiser man, som har man ikke fået noget i flere dage. Og det er - næsten - også sandheden. I hvert fald har man sparet på kalorierne. Så længe det varede. For nu er man for alvor sulten!

Overspisning og sult-skalaer!
Portionerne bliver for store og bliver spist i en fart, man spiser sig overmæt og alt for træt til at foretage sig noget særlig nyttigt. Det er overspisning. Dét kræver nemlig ikke nødvendigvis at være chokolade eller chips, du hælder ned. Men selv sund mad, du bare ikke kan mærke, du for længst har fået nok af … før det er 'for sent'. For måske er du faktisk mæt? Måske kan du se på mængden af mad, du har konsumeret, at du i det mindste burde være mæt - eller måske kan du nyde resten af tallerkenen i et mere modereat tempot - og i hvert fald efter en pause. Hvor sulten er du på en skala fra 1-10 - og var sulten var du, inden du satte dig til bords. Dét er faktisk en måde at tjekke mæthedsfornemmelsen ud på, skriver fitsugar.com.

Spis, pause, spis!
Og det gælder ikke om at spise så lidt som muligt, råder de. For så er det, vi kaster over slikskålen eller natmaden senere på aftenen.
Men vil du rent faktisk gerne spare lidt på kalorierne og måske smide et par kilo? Og orker du heller ikke tygge maden alt for mange gange? Ja, så skulle du måske forsøge dig med et par pauser under måltidet. Når halvdelen af maden er fortæret, så læg gaflen fra dig, tjek hvor meget du egentlig har spist - og mærk efter ... måske er det nu, du skal sige tak for mad?

"Det er derfor, du ikke taber dig!"


"Kalorieforskrækket?"

Tjek Shoppen!

Læs også