Træning og kost

Svinemørbrad med æble-selleri-salat

26. marts 2013
af VoresMad.dk
Denne uges sunde opskrift fra VoresMad.dk er svinemørbrad med æble-selleri-salat

 

Svinemørbrad med æble-selleri-salat til 4 personer

 

Det skal du bruge:

1 lille afpudset svinemørbrad, ca. 300 gsalt og peber2 kviste frisk rosmarin eller2 tsk. tørret2 tsk. olie 

Salat:

1-2 æbler¼ knoldselleri, ca. 175 g1 gulerod25-50 g blandede salater 

Dressing:

2 tsk. olie1-2 spsk. hvid balsamico,frugt- eller vineddike1 spsk. grovkornet sennep1 tsk. honning eller sukker 

Tilbehør:

1 skive rugbrød, 50 g 

Sådan laver du svinemørbad:

1. Fjern sølvsenen på din svinemørbrad, hvis den ikke er fjernet. Dup din svinemørbrad tør med køkkenrulle. Krydr med salt, peber og 1 spsk. fintskårne rosmarinnåle.

2. Varm olien i en gryde ved god varme. Læg kødet i, når olien er varm nok. Brun hurtigt din svinemørbrad på alle sider, 1-2 minutter i alt. Tilsæt lidt vand om nødvendigt, da skyen ikke skal bruges til sauce. Skru ned til svag varme, og lad mørbraden stege under låg 6-7 minutter. Vend kødet, og steg det endnu 6-7 minutter, i alt ca. 13 minutter. Bruges stegetermometer, skal kernetemperaturen være ca. 65°. Tag kødet op, når det er færdigt. Skær dine svinemørbrad i tynde skiver ved servering.

3. Riv æbler, selleri og gulerod groft. Rør dressingen sammen. Tilsæt 1 spsk. vand, og smag til med salt og peber. Vend dressingen i de revne grøntsager. Vend til sidst salaten i.Rist evt. rugbrødet.