Palmesukker - blodsukkerets ven
Sundt sukker findes næppe, men i forhold til andre former for sukker er palmesukker det mest ernæringsrigtige, fortæller kostekspert og forfatter Louise Bruun, aktuel med bogen ”21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost” (Politikens Forlag).
LÆS OGSÅ: Ingefær-iste med palmesukker – Så skal man partout have sukker, er palmesukker et godt valg. Sukkerarterne adskiller sig fra dem i det hvide drys i sukkerskålen, bl.a. fordi palmesukker (også kaldet kokossukker) har et lavere glykæmisk indeks. Så hvor der f.eks. er 100 % sukker i almindeligt sukker, er der kun ca. 75 % i palmesukker. Det betyder, at man slipper for de voldsomme op- og nedture i blodsukkeret, når man spiser eller bager med palmesukker. En anden fordel ved palmesukker er, at den relativt høje forekomst af mikronæringsstoffer og mineraler, f.eks. kalium, magnesium, zink og jern, plus B- og C-vitamin.
LÆS OGSÅ: Derfor bliver du afhængig af sukker Smagsmæssigt ligger det lidt hen ad brun farin – sødt og karamelagtigt. Det er lavet af palmeblomsternes nektar, som er kogt ind. Ud over at være sundt i kroppen er palmesukker det mest miljømæssigt sunde alternativ, da træet ikke kræver så meget af sine omgivelser, siger Louise Bruun. Sådan bruger du det: Til at søde teen, komme på havregrøden og til bagning og desserter – præcis som almindeligt sukker. Men husk, at der ingen kaloriebesparelse er ved at bruge palmesukker.
Kilde: Ernæringsekspert Louise Bruun, ”21 helbredende dage med antiinflammatorisk kost” (Politikens Forlag) LÆS OGSÅ: Test dig selv - Er du sukkerafhængig