Træning og kost

Sund og farverig grøntsagstærte

af Anette Harbech Olesen 20. januar 2015
Servér evt. tærterne med en lækker salat til. Opskriften er fra ”Kolesterolkogebogen – Spis dig til blodsukker og kolesterol i balance” af Anette Harbech Olesen.

Sund og farverig grøntsagstærte til 4 personer

TÆRTEDEJ 150 g speltmel 50 g havregryn 50 g gammeldags kærnet smør eller ekstrajomfruolivenolie 50 g skyr 1 tsk. uraffineret salt lidt vand 4 portionstærteforme eller 1 stor tærteform jomfrukokosolie til tærteformen   FYLD 200 g frisk eller frossen spinat 500 g rødbeder 100 g gedefeta 2 æg 2 dl piskefløde 2 fed hvidløg ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. friskrevet muskatnød uraffineret salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du sund og farverig grøntsagstærte

1. Tærtedej: Bland speltmel og havregryn, og smuldr smørret heri. Tilsæt skyr og salt, og saml dejen med lidt vand. Tryk dejen ud i 4 smurte portionstærteforme (eller i 1 stor tærteform). Forbag den i en 180° varm ovn i 10 minutter.   2. Fyld: Optø spinaten, hvis den er frossen, og pres den fri for væde. Skyl og tør spinaten, hvis den er frisk. Skræl og riv rødbederne, og pres dem fri for væde. Læg de revne rødbeder oven på de forbagte tærtebunde. Mos gedefetaen med en gaffel i en dyb tallerken, og fordel den i et jævnt lag over rødbederne. Fordel spinaten øverst. Pisk æg, fløde, knust hvidløg og krydderier sammen, og fordel det over tærterne. Bag dem i ovnen i 40 minutter ved 180°.   4 principper, hvis du vil spise dig til et kolesterol i balance – Hold blodsukker- og insulinniveauer stabile. – Vær fedtbevidst. – Spis masser af fibre fra grøntsager. – Nedbring inflammation og oxidation i kroppen.   PRØV OGSÅ: Grønne bøffer med bønnefritter