https://imgix.femina.dk/media/8bf103b450aa45f6865c9f4d5163a1d2.jpg
Træning og kost

Stort tv-show skal støtte kræftsagen

6. februar 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
TV 2 og Kræftens Bekæmpelse er gået sammen om et stort årligt indsamlingsshow

I fredags støttede danskerne projekter i Afrika med 87 mio. kr., da DR1 afholdt tv-showet Danmarks Indsamling, og til efteråret får danskerne mulighed for at støtte endnu en god sag, når TV 2 og Kræftens Bekæmpelse går sammen om showet Knæk Cancer.

Tv-showet skal samle penge ind til kampen mod kræft, og det gøres med både oplysende indslag om kræft samt bidrag fra kendte kunstnere.

- Vi er rigtig glade for det nye samarbejde og har store forventninger til showet. Kræftforskning og -bekæmpelse rummer også mange positive historier, nye vacciner og viden. Med 'Knæk Cancer' vil vi gerne anlægge en aspirerende retning, der kan skabe håb og handlekraft i kampen mod kræft, siger Palle Strøm, der er programdirektør på TV 2, til cancer.dk.

En sag der rører mange
Planen er, at tv-showet skal sendes første gang til efteråret, og det skal fremover afholdes én gang årligt.

Og tanken er, at det vil røre rigtig mange danskere. Hvert år får 33.000 danskere konstateret kræft, og omkring 15.000 danskere dør årligt af sygdommen. Blandt de hyppigste kræftformer finder man brystkræft, lungekræft, prostatakræft og tarmkræft.

- TV 2 er danskernes kanal, som henvender sig bredt til hele befolkningen. Kræft er desværre en meget udbredt sygdom, som alle familier stifter bekendtskab med. Dermed er kampen mod kræft en sag, som alle danskere kan identificere sig med - og en kamp som vi kan se, at de fleste gerne deltager i. F.eks. er næsten 500.000 danskere medlemmer af Kræftens Bekæmpelse, og ved den årlige landsindsamling giver næsten alle husstande et bidrag, siger Leif Vestergaard Pedersen, der er direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Læs også