https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1331-spis-dig-til-flotte-arme.jpg
Træning og kost

Spis dig til flotte arme

2. august 2013
Af Karen Pallisgaard 08/02/2013 - 00:00
I bogen ”Vis bare arme” giver kosteksperterne Majbritt L. Engell og Alice Apel Hartvig gode og enkle råd om, hvordan du spiser dig til en slankere, sundere krop og flottere, tonede arme

1) Spis dig mæt
Fortidens slankemyter om, at man skal sulte for at blive slank, forsage fedt og nærmest leve af salat, punkteres fuldstændig i ”Vis bare arme”. Du skal tværtimod spise rigeligt med mad til dine måltider, så du føler dig mæt og veltilfreds. Spis fødevarer som magert kød, fjerkræ, fisk, æg, skaldyr, skyr/kvark, nødder, olivenolie og avocadoolie. Princippet for denne kostplan er, at den er insulinsænkende og stabiliserer blodsukkeret – og dermed minimerer risikoen for, at du pludselig hungrer efter noget sødt, fordi dit blodsukker er i bund.

2) Del din tallerken op i tre
Du skal have lige dele protein, fedt og langsomt kulhydrat. Proteinerne skal gøre dig mæt og sikre dig en god forbrænding, og dem får du blandt andet via magert kød, fjerkræ og æg. De sunde fedtstoffer som olie, pesto, nødder og mayonnaise styrker hjerne og muskler. De gode, langsomme kulhydrater får du i form af masser af grøntsager. Det giver dig vitaminer og mineraler.

Læs også: Spis nødder og hold dig sund

3) Lad være med at tælle kalorier
Den gamle måde at slanke sig på, med at tælle kalorier, og devisen om, at alt fedt tæller meget mere på kaloriekontoen, er passé. Alle kalorier virker ikke ens i kroppens stofskifteprocesser, og derfor er det ikke blot et spørgsmål om fedt eller ej. Desuden er fedt vigtigt for vores hormonbalance, sundhed og mentale processer, og fedt kan faktisk hjælpe med at fordrive fedt fra uønskede steder på kroppen! Så drop kalorietællingstyranniet og sørg for at spise de rigtige ting (indtil du er mæt, ikke overmæt) – så vil det uønskede fedt automatisk smelte væk.

4) Spis grønt til dine hovedmåltider
Spis godt med grøntsager til frokost og aftensmad, og variér gerne. Dem fra frost kan sagtens erstatte de rå. Laver du omelet til morgenmad eller brunch, sker der på ingen måde noget ved, at du spiser grøntsager til.

5) Spis langsomme kulhydrater, når du træner
Det er meget vigtigt, du følger anvisningerne om at indtage en portion kulhydrat lige efter træning og en ekstra i løbet af dagen. Det kan f.eks. være: 1 skive rugbrød (50 g), 2 knækbrød (RugSprø eller Fiberbalance), 200 g bær, 1 tortilla (lille) eller 30 g fuldkornspasta.

På søndag.dk får du 6 tips til at spise sundt når du er ude

Læs også