https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/august/soevnprim.jpg
Træning og kost

Spis dig til bedre søvn!

2. august 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Spis dig træt. Ja, træt nok til at kunne falde i søvn i aften, altså! For der er faktisk mere end de velkendte godnat-tricks at gøre ved søvn-problemet. Der er ting, du skal spise for at komme problemet til livs, siger eksperter.

Du kender det sikkert. Dagen er slut, og i det sekund du lægger dig under dynen, bliver du frisk. Også selvom du har undgået koffeinen, træningen, computeren, lyset og alle de andre ting, du godt ved, er dårligt for din nattesøvn. Det virker bare ikke på os alle sammen. Men der lys forude, skriver kk.no.

Spis godt, sov bedre!
Forskere ved University of Pennsylvania har fundet ud af, at man faktisk kan spise sig til en mere 'naturlig' træthed og en lidt bedre nattesøvn. De testede kosten hos 4500 deltagere i forsøget og inddelte folk i grupper efter, hvor meget - eller hvor lidt- de sov om natten, og de fandt altså frem til, at indtag af visse næringsstoffer kan gi' os et par timer mere på øjet, skriver altså kk.no.

Og vi skal ha' fat i c-vitaminerne! Og i antioxidanten Lykopen og i Selen … og i kulhydraterne. Dét virker, siger de kloge forskere … uden faktisk at vide, hvorfor de nævnte midler retter op på søvnen.


Undgå stærk mad

Spring aftenkaffen over

Undgå for meget alkohol

Sluk computeren og tv'et

Sæt telefonen på lydløs

Sov med åbne vinduer

Gem træningen til om morgenen

Antioxidanter med mere
Har du aldrig hørt om Lykopen, behøver du ikke bekymre dig så meget om dét, men i stedet fylde indkøbskurven med tomater, vandmeloner og rosa grapefrugt, for der findes nemlig det røde farvestof og det sunde antioxidant. Selen findes i tunfisk, torsk og skalddyr samt kalkun, nødder og solsikkefrø.

Vejen til bedre nattesøvn
Og hvis du ikke i i forvejen får dig din daglige c-vitaminpille, kan den tilsyneladende søvndyssende dosis hentes i grøntsager og frugt. Og både c-vitaminet og kalorierne i det hele taget må faktisk godt indtages ikke så langt fra sengetid, skriver kk.no.

For sørger du for kun at spise en lille smule let fordøjelige kulhydrater nogle timer inden, du lægger dig, vilrker det og du falder hurtigere og bedre i søvn.

Sov godt ...

Coaching i Shoppen! Bliv klogere her …

Læs også