https://imgix.femina.dk/media/spinningprim.jpg
Træning og kost

Spinning er godt, løb er bedst!

4. december 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Spinning er en af de mest effektive træningsformer, men den kan ikke vippe løb af pinden. Hverken når vi taler om at opnå makspuls eller forbrænde kalorier. Løb er bare et skridt foran. Læs her hvorfor.

Orker du heller ikke løbeturene i sne, regn og slud? Det er som om, vinterhalvåret kalder på alternativer til de udendørs løbeture, og udover at du kan kaste dig over løbebåndet, er der masser, der er bidt af en gal cykel og elsker deres spinningtimer. Ikke så underligt, for har du først lært teknikken er det ikke bare sjovt, men godt for forbrændingen, for konditionen - og så kan alle være med, skriver kk.no.

Løb vinder!
Men når spinningen af og til får æren af at være den motionsform, der er bedst for sidebenene, er det ikke rigtigt. Der vinder løbeturene til enhver tid, fordi du bruger langt flere muskelgrupper, når du løber og hele tiden har kropsvægten med. Af samme grund er det heller ikke så nemt at komme op på din makspuls, når du spinner, selvom det hjælper på det, hvis du har rutinen. De fleste mennesker når nemlig et punkt, hvor benene syrer til, og så sætter du automatisk tempoet ned.

Er det imidlertid cyklen, du er pjattet med, og bliver løbeturene bare aldrig dig, er det med at fortsætte dér, hvor du føler dig bedst tilpas. Også selvom de forbrændte kalorier er knapt så mange, og makspulsen ikke ligger lige for. Det ændrer jo ikke på , at cykelturene er både sunde og super-efektive …

Fakta om makspuls?

Makspulsen er det antal gange, dit hjerte maksimalt kan slå i løbet af et minut

Den opnås nemmest, når man dyrker en træningsform, der involverer så mange muskelgrupper som muligt.

Makspulsen er individuel og variere fra person til person

Makspulsen er konstant, men falder en anelse i takt med, at man bliver ældre

Maskpulsen er den samme, uanset om du cykler, løber eller noget helt tredje

For overhovedet at opnå din makspuls, skal du være godt trænet i den aktivitet, du udfører, så du orker at gennemføre øvelsen og presse kroppen hårdt uden at blive bremset af mælkesyre og åndenød.

Læs også