Spinattærte uden bund
Spinat er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. De grønne blade har et højt indhold af stoffet folat, som er nødvendig for, at kroppen kan producere nye byggesten, også kaldet proteiner.
Før du tilbereder spinat, skal du fjerne stilken og vaske bladene grundigt. Der kan gemme sig meget jord og sand i de krøllede blade eller du kan købe dem plukkede og skyllede i supermarkedet. Et tredje alternativ er de frosne spinat bundter så har du dem altid i lige ved hånden og de holder meget længere i fryseren. Spinatblade kan lynsteges i få sekunder på en pande eller i wokken.
Opskrift på spinattærte uden bund
Tid: 30 minutter
Antal personer: 1 person
Ingredienser til spinattærte:
200 g frisk spinat
1 æg
75 g hytteost
100 g tomat
Herbes de Provence krydderi
Salt og peber Brød
Sådan laver du spinattærte:
Damp spinaten til den lige er faldet sammen. Tryk væden fra og læg den i et fad. Pisk æg sammen med hytteost og krydderier, hæld massen over og dæk med tomatskiver. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Server med godt brød.
Andre opskrifter med spinat
Spaghetti med spinat og hvidløg
Nuddelsuppe med rejer og babyspinat