DCERFOR SKAL DU SPISE SOMMERBÆR
På palæokure, hvor man skal spise som et stenaldermenneske, fordi det angiveligt er sundt for kroppen at få rå og naturlig mad, er bær en af de få søde ting, der er tilladt. Bær påvirker nemlig ikke blodsukkeret i samme grad som f.eks. frugter og kulhydratrige fødevarer – og så er bær desuden kaloriefattige. Til gengæld er variationen i smag, størrelse og konsistens stor – fra tyttebær, blåbær og solbær til de mere ”kultiverede” hindbær, jordbær, multebær og boysenbær. Der skelnes mellem ”ægte” bær, som vindruer faktisk hører til, og ”uægte”. På grund af bærs høje fiberindhold er de også gavnlige for fordøjelsen og kan hjælpe mod let forstoppelse.
LÆS OGSÅ: Sommerbær er fyldt med antioxidanter. Rabarber indeholder også en masse gode stoffer - læs med her og se hvorfor du skal spise rabarber Bær findes i alle nuancer af blå og rød til orange og grønlige. Farvestoffet er en del af sundheden i bærrene, fordi farven ofte er antioxidanter, som beskytter bærret mod iltning. Og når vi mennesker spiser antioxidanter, har det en beskyttende effekt på cellerne, så vi ældes langsommere. Det gælder alt, fra hudceller til hjerte og deres sundhed hver især. Bær har et højt indhold af C-vitamin, der styrker immunforsvaret. Man har for nylig fundet ud af, at polyfenoler påvirker cellernes fedtmembraner. Og en ny dansk undersøgelse peger på, at det er mødet mellem de to – fenoler og membraner – der giver bær den gavnlige effekt. Det sunde skyldes altså ikke kun antioxidanterne.
Kilde: Videnskab.dk