Træning og kost

Snyd dig slank-undertøj hitter

af Isbeth Madsen 12. april 2011
Foto: All Over Press
Kvinder vælger shapewear, når motion og slankekur ikke får dem i mål

Kvinder hiver i stigende grad såkaldt shapewear ned af hylderne, fordi de gerne vil se slanke ud i en fart. Shapewear er en form for snyde-undertøj, der strammer op og ind og får kroppen til at se slankere og fastere ud.

Salget af det største mærke inden for opstrammende undertøj, Maidenform, er steget fra 500.000 kr. i 2009 til 6 mio. kr. i 2010. Det siger Thomas Johnsen, direktør hos Under-Cover i Frederikshavn, der importerer mærket til Danmark. Ifølge direktøren har markedet herhjemme ikke ramt loftet endnu, og han regner med en fordobling af salget i 2011.

- Man kan måske forklare noget af stigningen med, at en tv-serie som Mad Men har skabt et bestemt idealbillede for kvinder. Men det, vi har gjort, er at satse ungt og moderne i stedet for det traditionelle, hvor man har haft meget store kvinder som målgruppe. De har det bare sjældent behageligt i så stramt tøj, siger Thomas Johnsen til Alive.dk.

Vi opgiver kampen mod kiloeneIfølge kunsthistoriker med speciale inden for haute couture, Louise Fussing, bruger kvinder snydemetoden, når de føler, at de har kæmpet forgæves for at komme til at ligne det medieskabte idealbillede.

- Jeg tror, det skyldes et modefænomen, der dikterer, at kroppen skal være slank og have en bestemt form. Men i stedet bliver folk tykkere, siger Louise Fussing til Alive.dk og fortsætter med at sige, at vi finder andre løsninger, når de ekstra kilo sidder for godt fast:

- Vi er meget kropsfikserede, så når vi har motioneret og kæmpet for at nå vores mål og stadig ikke er der, så tyer vi til andre hurtige løsninger. Men det er en nødløsning, hvis du er overvægtig, fordi det nok ville være sundere at komme af med de ekstra kilo, siger hun.

Mænd med på bølgenLouise Fussing mener ikke, at kvinderne nødvendigvis tilpasser deres udseende for andres skyld. Hun tilføjer, at det ikke kun er kvinder, der bliver påvirket af tendensen med, at udseendet skal være perfekt. Mænd har det også med at hoppe med på bølgen med tiden.

- Jeg tror kvinderne gør det for deres egen skyld. Det handler om deres eget velbefindende. Men husk på, at der også er mange, der er meget godt tilfredse. Især mænd er generelt ret tilfredse med deres krop. Selvom det også har smittet af på dem, at der er meget fokus på udseendet. Fx ser vi jo nu, at de også får skønhedsbehandlinger. I 1800-tallet gik mænd i øvrigt også med korset. Jeg tror godt, man vil kunne se undertøj, der former mandekroppen efter idealbilledet, på markedet om nogle år, siger Louise Fussing.

En midlertidig modedilleLouise Fussing siger også, at der kan tale om, at shapewear er et modefænomen i sig selv, fordi der er blevet så bredt eksponeret på det seneste. Så det fungerer som en form for dille.

- Der kan også være tale om en vis efterligningseffekt. Altså, at vi lige selv skal prøve det, når andre nu har det, siger Louise Fussing.

Er du træt af dine fedtdeller? Det hjælper dig ikke at lufte frustrationerne til veninderne. Læs hvorfor på Oestrogen.dkSnyd dig slankere og mere velformet på fotos. Sådan gør du