Træning og kost
26. september 2016Smoothies - 3 sunde opskrifter
Morgenmad, dessert og sundt mellemmåltid: En smoothie kan det hele. Få masser af frugt og grønt ved at trylle det til smukke lækkerier i din blender. Her får du 3 sunde opskrifter på de lækreste smoothies
Af: af Luise Vindahl og David Frenkiel
Foto: David Frenkiel
Jordbær-nicecream med chokolade-quinoa-mysli
Tid: 15 minutter Antal personer: 2 (eller 1 meget sulten) Nicecream er is lavet hovedsageligt af frosne bananer – de giver en skøn konsistens og en naturlig sødme. Og det er nice! CHOKOLADE-QUINOA-MYSLI 100 g rå hvid quinoa 2½ dl vand ¼ tsk. flagesalt 2 spsk. usødet kakaopulver 120 g kokosyoghurt eller græsk yoghurt 1 spsk. ahornsirup JORDBÆR-NICECREAM 200 g frosne jordbær 1 frossen banan ½ dl kokosmælk PYNT jordbær, både hele og skåret i tynde skiver mørk chokolade, både finthakket og revet CHOKOLADE-QUINOA-MYSLI: Hæld quinoa i en gryde med vand og salt. Læg låg på, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre i 15-20 minutter, eller til al væden er opsuget. Hæld quinoaen i en skål, og lad den køle helt af. Tilsæt resten af ingredienserne til myslien, rør det sammen og stil skålen i køleskabet, mens du laver jordbær-nicecream. JORDBÆR-NICECREAM: Fyld alle ingredienserne til nicecream i blenderen, og kør dem på høj hastighed, til isen er helt glat og cremet og har konsistens som softice. Afhængigt af hvor kraftig blenderens motor er, kan det være nødvendigt at lade ingredienserne tø op i 5-10 minutter, inden du blender. ANRETNING: Fordel 1/3 af isen i bunden af to mellemstore glaskrukker eller en stor. Dæk med halvdelen af myslien, og tryk nogle af de skiveskårne jordbær ned langs siderne af glasset. Gentag processen med resten af isen, mysli og jordbær, og slut af med et tykt lag is – det må gerne se lidt rodet og kunstnerisk ud. Skab en marmorering af farverne ved at føre bagsiden af en teske op og ned langs med glassets inderside. Pas på ikke at blande lagene for meget – de forsvinder hurtigt. Pynt med et par hele jordbær, drys med mørk chokolade og servér straks. PRØV OGSÅ: 3 supersunde smoothies med friske bærNøddeblues
Tid: 5 minutter Antal personer: 2 (eller 1 meget sulten) For at nøddesmagen ikke bliver alt for overvældende, suppleres drikken med friske blåbær i bunden af glassene eller glasflasken. De nuancerer smagen og skaber smukke blåviolette mønstre. Servér med et drys grofthakkede, ristede nødder ovenpå. 2 modne bananer ½ moden avocado 3 spsk. hasselnøddesmør, mandelsmør eller peanutbutter 1 spsk. usødet kakaopulver 3¾ dl kold mandelmælk 1 nip salt PYNT blåbær grofthakkede, ristede, saltede mandler eller hasselnødder Skræl bananerne. Halvér avocadoen, og fjern sten og skræl. Hak bananerne groft, og læg dem i blenderen sammen med resten af ingredienserne. Kør dem ved høj hastighed, til drikken er helt glat. Fordel blåbær i to mellemstore glas eller i en stor glasflaske (som vist på fotoet). Tryk på dem med bagsiden af en ske, så de afgiver lidt saft. Hæld nøddesmoothien over de let moste blåbær, drys med nødder og servér. Tip: Brug frosne, skrællede, skiveskårne bananer. De giver smoothien en tykkere konsistens og gør den dejlig kølig. PRØV OGSÅ: Frisk smoothie med vandmelonSuperbær og fennikel-smoothie
Tid: 10 minutter Antal personer: 2 (eller 1 meget sulten) Her skal du bare bruge de bær, du har – en pose blandede frosne bær er altid til at skaffe. Avocadoen gør smoothien dejligt cremet, ingefæren pifter den op, appelsinen søder, og fenniklen renser og forfrisker. Men bare rolig – drikken smager overhovedet ikke ”sundt”. 1 appelsin (gerne blodappelsin) ½ lille fennikel (50-70 g) ½ moden avocado 150 g frosne blandede bær ½-1 tsk. friskrevet ingefær eller ¼-½ tsk. stødt ingefær 2½ dl mandelmælk eller anden usødet mælk Skræl appelsinen, og rens fenniklen. Halvér avocadoen, og fjern sten og skræl. Hak appelsin og fennikel groft, og fyld dem i blenderen sammen med avocado og resten af ingredienserne. Kør dem ved høj hastighed, til drikken er helt glat. Smag til med ingefær, så drikken bliver så stærk, som du kan lide den. Hæld drikken i to mellemstore glaskrukker eller en stor (som vist på fotoet), og servér med sugerør. Tip: Du kan tilsætte en banan, hvis du vil have ekstra sødme.