JordbĂŠr-nicecream med chokolade-quinoa-mysli
Tid: 15 minutter Antal personer: 2 (eller 1 meget sulten) Nicecream er is lavet hovedsageligt af frosne bananer â de giver en skĂžn konsistens og en naturlig sĂždme. Og det er nice!
CHOKOLADE-QUINOA-MYSLI 100 g rĂ„ hvid quinoa 2œ dl vand ÂŒ tsk. flagesalt 2 spsk. usĂždet kakaopulver 120 g kokosyoghurt eller grĂŠsk yoghurt 1 spsk. ahornsirup
JORDBĂR-NICECREAM 200 g frosne jordbĂŠr 1 frossen banan œ dl kokosmĂŠlk
PYNT jordbĂŠr, bĂ„de hele og skĂ„ret i tynde skiver mĂžrk chokolade, bĂ„de finthakket og revet CHOKOLADE-QUINOA-MYSLI: HĂŠld quinoa i en gryde med vand og salt. LĂŠg lĂ„g pĂ„, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre i 15-20 minutter, eller til al vĂŠden er opsuget. HĂŠld quinoaen i en skĂ„l, og lad den kĂžle helt af. TilsĂŠt resten af ingredienserne til myslien, rĂžr det sammen og stil skĂ„len i kĂžleskabet, mens du laver jordbĂŠr-nicecream. JORDBĂR-NICECREAM: Fyld alle ingredienserne til nicecream i blenderen, og kĂžr dem pĂ„ hĂžj hastighed, til isen er helt glat og cremet og har konsistens som softice. AfhĂŠngigt af hvor kraftig blenderens motor er, kan det vĂŠre nĂždvendigt at lade ingredienserne tĂž op i 5-10 minutter, inden du blender. ANRETNING: Fordel 1/3 af isen i bunden af to mellemstore glaskrukker eller en stor. DĂŠk med halvdelen af myslien, og tryk nogle af de skiveskĂ„rne jordbĂŠr ned langs siderne af glasset. Gentag processen med resten af isen, mysli og jordbĂŠr, og slut af med et tykt lag is â det mĂ„ gerne se lidt rodet og kunstnerisk ud. Skab en marmorering af farverne ved at fĂžre bagsiden af en teske op og ned langs med glassets inderside. Pas pĂ„ ikke at blande lagene for meget â de forsvinder hurtigt. Pynt med et par hele jordbĂŠr, drys med mĂžrk chokolade og servĂ©r straks.
PRĂV OGSĂ
: 3 supersunde smoothies med friske bĂŠr NĂžddeblues
Tid: 5 minutter Antal personer: 2 (eller 1 meget sulten) For at nĂžddesmagen ikke bliver alt for overvĂŠldende, suppleres drikken med friske blĂ„bĂŠr i bunden af glassene eller glasflasken. De nuancerer smagen og skaber smukke blĂ„violette mĂžnstre. ServĂ©r med et drys grofthakkede, ristede nĂždder ovenpĂ„. 2 modne bananer œ moden avocado 3 spsk. hasselnĂžddesmĂžr, mandelsmĂžr eller peanutbutter 1 spsk. usĂždet kakaopulver 3Ÿ dl kold mandelmĂŠlk 1 nip salt
PYNT blÄbÊr grofthakkede, ristede, saltede mandler eller hasselnÞdder SkrÊl bananerne. Halvér avocadoen, og fjern sten og skrÊl. Hak bananerne groft, og lÊg dem i blenderen sammen med resten af ingredienserne. KÞr dem ved hÞj hastighed, til drikken er helt glat. Fordel blÄbÊr i to mellemstore glas eller i en stor glasflaske (som vist pÄ fotoet). Tryk pÄ dem med bagsiden af en ske, sÄ de afgiver lidt saft. HÊld nÞddesmoothien over de let moste blÄbÊr, drys med nÞdder og servér.
Tip: Brug frosne, skrÊllede, skiveskÄrne bananer. De giver smoothien en tykkere konsistens og gÞr den dejlig kÞlig.
PRĂV OGSĂ
: Frisk smoothie med vandmelon SuperbĂŠr og fennikel-smoothie
Tid: 10 minutter Antal personer: 2 (eller 1 meget sulten) Her skal du bare bruge de bĂŠr, du har â en pose blandede frosne bĂŠr er altid til at skaffe. Avocadoen gĂžr smoothien dejligt cremet, ingefĂŠren pifter den op, appelsinen sĂžder, og fenniklen renser og forfrisker. Men bare rolig â drikken smager overhovedet ikke âsundtâ. 1 appelsin (gerne blodappelsin) œ lille fennikel (50-70 g) œ moden avocado 150 g frosne blandede bĂŠr œ-1 tsk. friskrevet ingefĂŠr eller ÂŒ-œ tsk. stĂždt ingefĂŠr 2œ dl mandelmĂŠlk eller anden usĂždet mĂŠlk SkrĂŠl appelsinen, og rens fenniklen. HalvĂ©r avocadoen, og fjern sten og skrĂŠl. Hak appelsin og fennikel groft, og fyld dem i blenderen sammen med avocado og resten af ingredienserne. KĂžr dem ved hĂžj hastighed, til drikken er helt glat. Smag til med ingefĂŠr, sĂ„ drikken bliver sĂ„ stĂŠrk, som du kan lide den. HĂŠld drikken i to mellemstore glaskrukker eller en stor (som vist pĂ„ fotoet), og servĂ©r med sugerĂžr.
Tip: Du kan tilsĂŠtte en banan, hvis du vil have ekstra sĂždme.