Træning og kost

Slut med pigmentpletter

af METTE STAAL NIELSEN – 15. august 2011
Foto: FLEMMING NIELSEN
Forhåbningerne om et farvel til pigmentpletterne skulle vise sig at blive indfriet

Pigmentpletter kan være kilde til store knæk på selvtillidskontoen. Indtil for få år siden var behandlingsmulighederne stort set begrænset til laserbehandling, men så skete der noget, da klinikken BodyFokus begyndte at tilbyde Cosmelan.HVAD ER COSMELAN?Er du en af de mange, der døjer med pigmentpletter og dagligt føler dig generet af dem, kunne du overveje at få pletterne fjernet - men for mange er sådan en proces forbundet med tanker om langvarige behandlinger og risici som ardannelse eller forværring af pletterne. I dag fi ndes der heldigvis sikre alternativer til den ellers så populære laserbehandling - alle de risici, man forbinder hermed, slipper man nemlig helt udenom ved at benytte sig af Cosmelan.

Lone før behandlingen

Læs også: Alt det som ingen ser - Snyd dig endnu smukkere med Qshoppen. "Jeg har arbejdet med Cosmelan i over tre år, og behandlingen er både effektiv og sikker i forhold til andre typer. Den eneste risiko, der er forbundet med Cosmelan, er, at det kan give overfølsomhed, hvis huden ermeget følsom - men det er noget der kun opstår hos 1% af brugerne," forklarer dermatolog, behandler og ejer af BodyFokus, Galina Rasch. Selve behandlingen er delt ind i to trin:Trin 1 bliver foretaget på klinikken. Her smøres man ind i en specialudviklet, pigmentreducerende maske, som skal sidde på de behandledeområder i mellem 8 og 12 timer - afhængig af hudtype. Dette gør, at man skal have masken på, når man forlader klinikken, og det anbefales derfor, at dette gøres på en dag, hvor du har fri. Når tiden er gået, vaskes masken af. Efterfølgende skal der dagligt benyttes en fugtighedsgivende og næringsrig creme.

Trin 2 betegner vedligeholdelsen af resultatet fra trin 1, og dette gøres hjemme hos én selv over en periode på et par måneder. Vedligeholdelsesprodukterne reducerer pigmentpletterne yderligere og forebygger desuden, at der kommer nye.

Forløbet i trin 2 skemalægges, så det passer bedst muligt til din hud, og dermed sikrer det bedste resultat. Undervejs skal der dagligt bruges solcreme med høj faktor.

Læs også: Boost dit immunforsvarMASSER AF FORDELESpørger man Galina, er fordelene ved Cosmelan så mange, at hun aldrig ville anbefale andre behandlinger mod pigmentpletter."For det første er det en behandling, hvor man ikke skal være bange for at få skader på huden - som det desværre kan være tilfældet med laserbehandlinger. Derudoverforegår det meste af behandlingen jo derhjemme og det er derfor nemt at passe ind i hverdagen, da man slipper for at rende frem og tilbage til klinikken hele tiden.Og så er der jo den kæmpe fordel, at det er en behandling, der kan fjerne alle typer pigmentpletter, og som virker på alle hudtyper - uanset om du har helt lys eller meget mørk hud," siger Galina.

Hvad er pigmentpletter

Pigmentpletter er en betegnelse for en misfarvning i huden, der enten kan have form som en lille plet eller en plamage. Pigmentpletter opstår, når kroppen producerer for meget af stoffet melanin.

Befinder pletterne sig på dele af kroppen, der altid er synlige - såsom ansigt og hænder - kan mange føle sig generede af dem ud fra et kosmetisk synspunkt, og man kan i sådanne tilfælde overveje at søge behandling for at få pletterne fjernet.

Ikke nok med det, så er Cosmelan også en forholdsvis billig behandling - og det selvom man får masser af kyndig vejledning hele vejen igennem forløbet.

"Til den første behandling kommer man til en konsultation, hvor man får svar på alle sine spørgsmål, og hvor vi undersøger huden med ultraviolet lampe, som viser om pigmentpletterne sidder dybt eller overfl adisk - på den måde tilpasser vi behandlingen til den enkelte.Se også: Besøg kirurgiklinikkenSenere får vi også folk ind til konsultation efter henholdsvis tre og syv uger, så vi kan se, om behandlingen forløber, som den skal - men har man spørgsmål undervejs kan man altid ringe," siger Galina, som mener, at tryghed er en af de vigtigste faktorer, når man skal igennem et behandlingsforløb.En af de aller største fordele er dog, at resultatet begynder at kunne ses allerede efter 10 dage, og efter syv-otte uger er det fulde resultat synligt. Dermed er Cosmelanbehandlingen ikke bare sikker at benytte men også hurtig og effektiv.

EN STOR SUCCES!Da Lone Erhardsen meldte sig til at teste Cosmelan, var forventningerne ikke høje. Hun havde længe døjet med pigmentpletter i ansigtet, som hun syntes var grimme, og som hun derfor gerne ville have væk.Hun havde undersøgt markedet godt og grundigt for diverse behandlinger men uden at fi nde noget, der passede til hende.

"Jeg havde stort set ingen forventninger, da jeg meldte mig til at teste Cosmlan, for jeg turde ikke regne med noget, hvis det så ikke virkede - men jeg havde selvfølgelig forhåbninger! Da min far døde, lovede jeg mig selv, at jeg ville prøve at gøre noget ved mine pigmentpletter, for de havde generet mig længe.

I Qshoppen kan duhjælpe faconen på vej

Derfor undersøgte jeg forskellige behandlinger og snakkede med hudlæger om det, men jeg syntes bare ikke, at nogle af mulighederne, jeg fi k lagt foran mig, lød tiltalende.De var både dyre og usikre, og det syntes jeg ikke om. Jeg vidste godt, at min hud kan være sart, og derfor nok ikke ville have godt af en alt for voldsom behandling, så da jeg læste om Cosmelan, lød det bare lige som noget for mig," siger Lone.

Forhåbningerne om et farvel til pigmentpletterne skulle vise sig at blive indfriet. Selvom Lone grundet sin sårbare hud ikke kunne gennemføre forløbet helt efter forskrifterne, oplevede hun alligevel en markant synlig forskel på sin hud. Og ikke nok med at behandlingen virkede - hele forløbet på BodyFokus var en stor fornøjelse for Lone.

Hvad Koster det?

En Cosmelanpakke koster 3900 kr.og inkluderer hele behandlingen samt konsultation efter henholdsvis tre og syv uger.

Desuden kan man frit rette henvendelse til klinikken undervejs, hvis man har spørgsmål. Det det koster IKKE ekstra.

"Jeg synes jo, det har været en stor succes hele vejen igennem! Allerede undervejs i behandlingen kunne jeg se forbedringerne. Galina sagde til mig, at jeg ikke skulle studere mit ansigt for meget, jeg skulle hellere vente med at kigge nærmere på det, til forløbet var slut, og jeg kunne se de endelige resultater.Så jeg smurte mig ind, som jeg skulle, uden at kigge for meget i spejlet! Jeg har hele vejen følt mig i gode hænder - Galina er sød og opmærksom, og var der noget, kunne jeg altid få fat på hende.

Det var meget betryggende! Som en ekstra bonus synes jeg, at min hud virker sundere nu - jeg synes ikke, at jeg ligner min alder! Galina havde godt nok sagt til mig, at min hud virkede sund indenunder pletterne, da vi startede behandlingen, men jeg synes selv, den er blevet meget sundere at se på under forløbet," afslutter en glad og tilfreds Lone.Læs også: Kom af med poser og rander under øjnene.