https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/motion-og-sundhed/traening/2012/10/1242-for-lidt-tid/1242-for-lidt-tid-copy.jpg
Træning og kost

Skaf dig mere tid

2. oktober 2012
af Anne Blume Futtrup
Foto: All Over/Panthermedia
Vi løber rundt som hovedløse høns og bekræfter os selv og hinanden i, at der simpelt hen ikke er timer nok i døgnet – og da slet ikke til at dyrke motion. Men det kan der blive

Hverdagen med job, familie, praktiske gøremål og sociale forpligtelser gør det svært at finde tid til sig selv og til at få motioneret om ikke hver dag, så i hvert fald nogle gange om ugen. Men - hvis du tænker dig godt om, er tiden der sikkert allerede - den skal bare bruges lidt bedre. For eksempel bruger vi i snit omkring syv timer om måneden på Facebook. Det vil sige 105 minutter om ugen eller lige nøjagtig et kvarter om dagen. Og mens det er let at blive afhængig af statusopdateringer, så kunne man måske prøve at begrænse sit forbrug til et par hurtige besøg morgen og aften. Aftal med dig selv, hvornår du må være på, og sørg for at være logget af resten af tiden. Det kan du med fordel også gøre, når det handler om andre tidsrøvere som for eksempel sporadisk online-surfing eller opslugende spil på computer eller telefon. Hvis du har svært ved at sige stop, så sæt en alarm til at indikere, hvornår tiden er gået.

Gå dig i form på 15 minutter

Undgå analyse-paralyse
Strukturér din tid og brug den på de ting, der står på din to do-liste. Tag opgaverne én ad gangen, og afsæt et vist tidsrum til hver. På den måde undgår du at ende i analyse-paralyse, hvor det kan tage en time at finde ud af, om det nu er spinning eller løb, du skal kaste dig over, når du engang kommer af sted til træning.

Køb tid
Det kan godt være, tanken om at få rengøringshjælp eller øvrig hushjælp ligger fjernt og i øvrigt slet ikke hører hjemme i husholdningsbudgettet - men inden ideen lægges på hylden, så overvej, hvor meget tid det ville give dig, hvis du blev fri for nogle af dagligdagens sure pligter, og tænk samtidig over, om du ikke har et par sko eller tre, du gerne ville have undværet for i stedet at have en time mere om ugen - til for eksempel at holde formen ved lige på en mere systematiseret måde end ved at løbe rundt med støvsugeren.

Leg, nyd og elsk dig i form

Læg træningstøjet frem
Men - selv om du har fundet et par ekstra timer i kalenderen, er det langtfra sikkert, de bliver brugt til motion. Så sørg for at få skrevet motion ind i din kalender. Vi har en tendens til at nå aftalerne, hvis de er skemalagt. Lægger du samtidig træningstøjet frem, aftenen inden det skal bruges, så er succesen næsten sikker. Det lyder måske simpelt, men det virker.
Det er også en god idé at træne sammen med andre og opstille konkrete mål for, hvad du vil opnå med timerne i træningscentret, på landevejen eller i svømmehallen.

Gratis sunde tips på Facebook?
Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? FEMINA er gået sammen med SØNDAG, ELLE, Q og Mad & Bolig om sundhedsgruppen Sunde Tips Hver Dag. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også