https://imgix.femina.dk/media/e021dd1fa7754aedaa00cf972ad6b31b.jpg
Træning og kost

Skål i vin! Det’ jo sundt!

2. juli 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Har du også dårlig samvittighed over feriens indtag af alkohol og kaffe? Det er der ingen grund til. Det kan ligefrem være gavnligt for dit helbred. Hvis du gør det med måde, selvfølgelig.

Det kan da godt være,at sommeren ikke overhælder os alle sammen med lige høje temperaturer, lune sommeraftener, euromesterskaber eller eksotiske rejsemål. Men præcis dérfor er det vigtigt at holde fast i de småvarme nyheder, der dumper ned til os. Èn af de bedre er uden tvivl, at det faktisk er helt ok at nyde et par glas hvidvin i (vinter)haven, mens vi drømmer os til fjerne og solrige destinationer. I hvert fald hvis man skal tro www.kk.no, der sniger sig udenom alkoholens usundheder og - i denne omgang - beskæftiger sig med fordelene ved alkoholen.

Godt for hjertet og hjernen
Og dem er der faktisk et par stykker af. Nyere forskning i ernæring fra Harvard University peger nemlig på, at et moderart alkoholindtag gør dig sundere og forlænger din levetid. Ikke kun kan et godt glas vin reducere risikoen for hjerteproblemer med helt op til 40 procent. En enkelt genstand dagligt ser også ud til at kunne have en positiv effekt på risikoen for at udvikle sukkersyge, skriver kk.no. Og selvom det i kampens hede kan synes at havde den præcis modsatte effekt på dine hjerneceller og din hukommelse, er det værd at tage med, at folk med et fornuftigt forbrug af alkohol har mindre risiko for at udvikle Alzheimers og andre former for demens.

For dig og de uventede gæster!
Men de gode nyheder stopper ikke her. Også vores yndlingsbønne, kaffen, ser ud til at kunne præcis det samme, som alkoholen kan. Ny forskning i kaffe peger på, at et par kopper mokka om dagen beskytter mod både hjertesvigt og sandsynligheden for diabetes 2, skriver Videnskab.dk. Som med alt andet er det altså med måde, både den ene og den anden drik skal indtages, hvis du på nogen måde vil have de sundhedsmæssige fordele. Men det vidste du jo godt i forvejen.

Trænger du til flere gode nyheder? Læs "Øl gør modne kvinder sundere"

Læs også