https://imgix.femina.dk/media/bfba03ad5e8b4f6b8ea40a3871e45851.jpg
Træning og kost

Sådan træner du efter din alder

16. november 2011
af Newsdesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Der er forskel på, hvordan du skal træne alt efter om du er i 20'erne eller 40'erne.

Hvis du går rundt med nogle ekstra kilo på sidebene, som du gerne vil til livs, så er motion helt sikkert din gode ven i forbindelse med vægttabet. Og hvis du gerne vil have det maksimale ud af din træning, så er det en god ide også at tage højde for din alder, da netop din alder kan være afgørende for, hvordan det kommer til at gå med dit vægttab, skriver kk.no.

20'erne
Er du i 20'erne kan du fortsat spise meget, uden at du nødvendigvis kan mærke det på vægten. Din forbrænding er god, og skulle du tage på i vægt, så er det let at smide kiloene igen ved at spise sundere. Det skal dog siges, at jo længere der går, før du smider de nye kilo, jo bedre sætter de sig fast.

Bliv slank på
2 minutter

Gode vaner til dig i 20'erne
Spis morgenmad inden for den første time, efter du er stået op for at få forbrændingen i gang.

Spis nogle gode proteiner og noget sundt fedt som for eksempel laks eller avocado.

Skær ned på de tomme kulhydrater som sodavand, hvedemelsprodukter og hvide ris.

Prøv at træne tre til fire gange i ugen, og kombiner løb, cykling, step eller lignende med styrketræning. Og få helst intervalløb ind i din træning.

30'erne
Hvis du allerede har levet et sundt og aktivt liv i 20'erne, så høster du frugten af det nu. Og du bør helt sikkert fortsætte de gode vaner fra 20'erne, men vær opmærksom på, at forbrændingen bliver en smule dårligere i 30'erne, så det kan være en god ide at passe mere på, hvad du spiser, hvis du vil holde vægten.

Gode vaner til dig i 30'erne
Fortsæt med at starte dagen med et sundt morgenmåltid.

Hvis du trænger til mellemmåltider, så hold dig til grøntsager og nødder.

Træn tre til fire gange i ugen, og sæt dig gerne nogle mål, så du har noget, der motiverer dig.

Du bør fortsætte med at løbe, cykle eller dyrke aerobic, men prioriter styrketræningen for at opbygge musklerne og dermed øge forbrændingen.

40'erne
Jo ældre du bliver, jo dårligere bliver forbrændingen, så det er vigtigt at leve et aktivt liv for at undgå, at kiloene sniger sig ind på sidebene. Kroppen tåler mere, end man tror, så selv om du ikke før har levet et aktivt liv, kan du sagtens nå at blive stærk, selv om du først begynder nu.

Gode vaner til dig i 40'erne
Spis mad med mange antioxidanter for at forebygge nedbrydningen af celler. Det betyder, at du skal spise mange bær og vælge frugt grøntsager i stærke farver.

Sørg for at få nok omega 3. Det kan du gøre ved at spise fed fisk flere gange i ugen.

Spis tilskud af kalcium, hvis ikke du får dit behov dækket ved at drikke mælk. Med alderen øges behovet for netop kalcium for at holde skelettet stærkt.

Fortsæt med at træne som da du var yngre, men lav gerne flere øvelser, der øger bevægeligheden. Her kan man med fordel begynde at gå til yoga.

Styrketræning er fortsat vigtigt for at holde muskelmassen vedlige, og for at holde forbrændingen høj.

Begynder du i 40'erne et nyt liv med træning, så sæt dig gerne mål for træningen. Men giv dig tid til at nå målene, og start med lette mål, og byg dem gradvist op, jo længere du kommer med din træning.

Kilde: www.kk.no

Læs også: Her er nøglen til et effektivt vægttab

Læs også: Singlelivet gør dig slank

Test dig selv: Hvad vejer du om 5 - 10 år?

Hvad bringer det kommende år for dig? Bliv spået om din fremtid - 200 kr.


Klik her: Tilmeld dig oestrogen.dks slankeklub

Læs også