https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/juli/2012-28-kom-igang-med-traning-p.jpg
Træning og kost

Sådan kommer du i gang med træningen

11. juli 2012
af Slankedoktor.dk
Det kan godt være svært at komme i gang med træningen og mange gange er det motivationen der halter - her for du hjælp til hvordan du kan motivere dig selv og finde lige netop den træningsform der passer til dig.

Vi ved det alle sammen godt - motion er nødvendigt, hvis vi skal gøre os forhåbninger om et langt og sundt liv. Men hvordan kommer du i gang, hvis du ikke kan finde motivationen til motion frem hos dig selv?
Det er vigtigt at tænke over, hvad du gerne vil have ud af at motionere, da dette kan være en medvirkende faktor til, at finde motivationen frem. Der skal som i alle mulige andre sammenhænge i livet, være en mening med det du gør - ellers vil det være svært at finde motivationen frem. Herudover skal du være åben i starten over for forskellige motionsformer. Det er vigtigt at du ikke skyder idéen om f.eks. zumba ned, fordi du har hørt fra en veninde det var kedeligt, eller fordi du bare ikke kan forestille dig det - hvem ved, måske kan det vise sig, at være netop den motionsform der giver dig blod på tanden, og lyst til endnu en tur i fitnesscenteret.

Find den motionsform der passer netop til dig

Tab dig med Q Slank

Kæmper du en evig kamp mod de ekstra kilo? Du er langt fra den eneste, og nu kan du med SlankeDoktor få støtte og opbakning fra et af Danmarks største slanke-communities.

Q Slank er et samarbejde mellem Q og SlankeDoktor, og bliver du medlem her får du både personlig diætist og kostplan, Danmarks bedste kalorieberegner og adgang til over 5000 opskrifter online.

Vil du møde nye bekendtskaber samtidig med du smider de overflødige kilo? Så bliv medlem af Q Slank nu ved at klikke her

Når du så har fundet den motionsform, der passer netop dig, er det stadig vigtigt at holde dine muligheder åbne. Det ville være ærgerligt at træne så meget, at du mister lysten til en aktivitet du ellers har holdt af.
Inden det første skridt er taget ud af døren til den første gå-tur, den første løbe-tur eller måske cykel-turen har spekulationer som disse sikkert hersket i dine tanker.

Fem gode råd til træningen:

• Sæt dig et mål med din træning fra starten
• Træn med en ven eller veninde
• Træn på hold
• Brug 5-10 minutter før og efter træningen på at gøre dig mentalt klar/tænke på træningspasset - hvordan vil du træne i dag/hvad kunne have været anderledes, der havde gjort træningen bedre?
• Varier din træning (hvis det f.eks. er løb, så veksl mellem korte/lange ture, interval o. lign.)

Hvad synes du er sjovt?

Når tankerne omkring, hvorfor du skal motionere, hvad du får ud af det, hvad du kan træne og/eller hvordan du skal træne, er stillet, bør du stille dig selv det vigtigste af dem alle, nemlig, hvad du synes kunne være sjovt.

Læs også: Fem undskyldninger der ødelægger træningsplanen

I sidste ende handler det nemlig kun om, at finde glæde ved den motionsform du dyrker. Når bare du glæder dig til at skulle ud at løbe eller op i fitnesscenteret til f.eks. holdtræning, så er du kommet rigtig langt. I det lange løb holder din træningsplan nok ikke, hvis du allerede før du har været ude at løbe, hader tanken om det. Det er derfor vigtigt at finde motivationen frem til netop den aktivitet du vælger, før du lægger store (måske urealistiske?) planer for sig selv. Det kan nemlig være svært at finde sig selv og finde 'fred' med den motionsform der egner sig godt til én, når medier, motionseksperter på området, forskere etc. konstant bombarderer os med viden om, hvad der er den bedste form for motion. Men du bliver nødt til at sige til dig selv - hvad virker for mig, hvad synes jeg er sjovt? - på den måde bliver din motionsvaner mere holdbare i længden.

Sæt dig et mål med din træning

Når du starter træningen skal du tage spæde skridt i starten. Det er vigtigt at du hele tiden synes det er sjovt, og ikke overbelaster dig selv fysisk eller psykisk. Det kan godt være, at du føler kan løbe/gå en masse kilometer første gang, men hvis du bagefter tænker, at 'det var det hårdeste du nogensinde har prøvet og at du aldrig gør det igen', så har du nok stillet for store krav til dig selv. Start derfor blødt ud, og byg på, når du føler dig klar til det.

Læs også: Sådan sætter du gang i forbrændningen

Læs også