Træning og kost

Sådan kommer du i form til skiferien

af SØNDAGs Sundhedspanel 16. december 2012
foto Panthermedia
Det er en god ide at begynde at træne op til vinterens skiferie i god tid, så du undgår at få ømme muskler efter turen ned at pisterne

Skal du på skiferie til vinter, bør du starte med at træne op til ferien allerede nu, for ikke at blive alt for øm og smadret i din krop.

Alle uvante og »nye« træningsformer vil kunne mærkes på kroppen i form af muskelømhed, og når vi kun står på ski én gang eller to om året, bliver kroppen derfor også mærket af det.LÆS MERE: En god balance er vigtig, når man står på ski. Her får du øvelsen, der styrker din balanceMen hvis du generelt er i god fysisk form, kan du stå lidt længere hver dag, bevæge dig mere normalt dagene efter og derved få mere glæde af din skiferie.

Her får du fire tips til, hvordan du kommer i form til skiferien

1: Træn dine kernemuskler med forskellige former for ryg-og maveøvelser. Prøv øvelser som planken, omvendt planke, sideplanke, armstrækninger og den gamle klassiker - arm/modsat ben på alle fire/hundestilling.

LÆS MERE: Er du i tvivl om hvordan man laver planken, så klik her og se hvordan man gør.2: Styrketræn dine benmuskler, lår- og lægmuskler. Squat og lunges er gode funktionelle øvelser. Brug gerne håndvægte for at gøre dem endnu mere effektive.

LÆS MERE. Her får du hjælp til at lave squat

3: Bevægeligheden over selve rygsøjlen er vigtig at vedligeholde. Brug øvelser som universal-stræk, hvor du drejer overkroppen til den ene side og benene til modsat side.

4: Sørg for at dine muskler i baglåret og lægmusklerne er smidige ved at lave nogle gode strækøvelser.