https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/september/2012-39-social-dieting-p.jpg
Træning og kost

Sådan bliver du slank med de sociale medier

27. september 2012
af Q.dk
Mangler du motivationen til at smide de sidste kilo - nu giver de sociale medier dig også mulighed får at tage kampen op med vægten.

Vi bruger de sociale medier til alt fra at dele musik, billeder og begivenheder, og det har en stor indflydelse på den måde, vi lever i hverdagen. Men det sociale netværk er også blevet et hit for dem, der gerne vil tabe sig. Den traditionelle slankekur har flyttet forum og er, med stor succes, også landet på de sociale platforme.

Få sundhedstips der passer til alder - hvad enten du befinder dig i 20erne 30erne eller 70erne - så kan du her læse hvordan din krop ændre sig og hvad lige præcis DU skal være opmærksom på for at leve så sundt som muligt.

HVAD ER 'SOCIAL DIETING'?

Ligesom sociale medier, omfatter konceptet 'social dieting' web-og mobilbaserede teknologier, der anvendes til at kommunikere i en interaktiv dialog mellem organisationer, samfund og enkeltpersoner. konceptet er blevet yderst populært, og slankeorganisationer som f.eks. SlankeDoktor.dk, myfitnesspal.com og nupo.dk har allerede taget det til sig.

Social Dieting har vist sig, med stor succes, at virke på brugerne, der finder opbakning, gode råd, fællesskab og støtte hos de andre brugere. Det giver dem en mulighed for at møde andre mennesker, der kæmper med de samme problemer og bruge dem som moralsk opbakning eller til at holde dem i ørerne, når de er ved at glide af sporet.

Træningsprogram til hjemme træning - Det behøver ikke være en dyr eller kedsommelig fornøjelse at træne - her får du et trænings program med trænings øvelser du selv kan sætte sammen til den perfekte hjemme trænings dag.

Nupo er en af dem, der er hoppet på Social Dieting-bølgen og har udviklet en applikation på Facebook, hvor du sammen med dine venner kan være fælles om slankeprojektet. Via en app kan du invitere en ven til at tage den ultimative kur-udfordring: "2 venner, 2 uger, 4 kilo". Deltagerne får en kurplan, der er let at følge og nem at holde. Den kan være hardcore eller med grønt "on the side", og den kan tages alene eller sammen med en ven. Læs mere på facebook.com/nupodanmark

Andre "slankeplatforme" som SlankeDoktor.dk oplever også stor succes med Social Dieting, og det ses hos brugerne. "SlankeDoktor.dk blev i sin tid - for nu 10 år tilbage skabt som et sted hvor en der ønskede vægttab kunne få professionel vejledning af diætister. Det er det stadig. Men det viste sig hurtigt at det som fastholder brugerne på sitet er det at være i "samme båd" som andre med lignende problemer. Så vi har på mange måder et "Facebook for overvægtige" bare med langt flere funktionaliteter og indhold. Brugerne laver selv deres netværk eller vælger at være anonyme, men mange gør deres identitet tilgængelig og rigtig mange mødes både on- og offline", siger chefdiætist på SlankeDokoter.dk, Lisa Bolting.

BLIV MOTIVERET

For langt de flestes vedkommende handler et succesfuldt vægttab om motivation, og i et socialt forum står det en frit for at hente en omgang peptalk eller et skulderklap lige så mange gange om dagen, man har brug for det. Og samtidig kan man endda være så anonym, som man selv ønsker. Mens nogle måske klarer sig fint på egen hånd, er der andre, der har brug for fysisk at blive målt og vejet af andre for at holde sig motiveret.

Uanset hvad der motiverer dig bedst, er der i hvert fald åbnet kommet et hav af nye muligheder i online-slankeuniverset - hvis du altså drømmer om at smide et par kilo.

Tab 10 kilo på 12 uger med Q Slank- kæmper du en evig kamp mod kiloene - så læs med her

Læs også