https://imgix.femina.dk/media/1a82261a793e49e28026210fd96ec9f8.jpg
Træning og kost

Sådan bliver du 100 år

7. december 2009
af Gitte Koldtoft
Foto: Istock, Colourbox
Fastfood, for lidt motion, stress og manglende tætte relationer er stopklodserne for det gode, lange liv. Ude i verden findes samfund, hvor elementer som stress og spiselig junk er ukendt, og hvor sygdomme som hjerte-kar-sygdom og kræft er svære at spore

Det er ikke, hvad vi gør eller spiser en gang imellem, der gør os sunde eller usunde. Det er de daglige vaner, der skaber resultatet af vores helbred. Fælles for de steder i verden, hvor befolkningen har flest år i deres liv og mest liv i deres år, er, at folk ...

Dyrker de nære relationer, familie og venner. Ofte lever unge og gamle sammen, og de gamle bliver respekteret for deres livsklogskab.

Ikke går på pension, når de har nået en vis alder. At have et livsformål, at gøre en forskel og være nødvendig er alt sammen livsforlængende.

Tror på en kraft, der er større end dem selv, dyrker spiritualitet og religion og holder fri om søndagen. De giver sig selv tid til fordybelse og fokuserer på deres indre.

Stort set spiser vegetarisk med mange grøntsager, ingefær, chili og frugter, som styrker immunforsvaret markant.

Spiser sojaprodukter, bl.a. i form af tofu.

Dyrker let motion og er aktive det meste af dagen. Men ikke noget med maratonløb eller "killer"- aerobichold.

Spiser meget fisk og undgår rødt kød.

Spiser en diæt med lavt indhold af mættet fedt, sukker, salt og alkohol, og de ryger ikke.

Spiser, til de er 80 % mætte. Diverse undersøgelser viser, at folk, der spiser færre kalorier, end de reelt har brug for, lever længere og har færre sygdomme.

Find mere inspiration på bluezones.com

Læs også:

Få sunde vaner

Projekt bedre livsstil

Læs også