Risotto opskrift med radicchio og parmaskinke

16. august 2012
af Redaktionen
Få opskriften på risotto med parmaskinke - Et festligt, cremet og lækkert indslag til aftensmaden og mange flere opskrifter her.

Risotto er en klassisk italiensk ret som nydes med et koldt glads hvidvin (eller rødvin) ved aftensmaden - glæd dine gæster med denne lækre opskrift der både er nem og hurtig at lave.

Tid: 35 minutterAntal personer: 2

Normalt bruger man hvidvin til risotto, men rødvin giver også et fint resultat! Ud over en smuk farve er også smagen helt i top.

Indgredienser til Risotto:

• 1 skalotteløg
• 1 kvist rosmarin eller timian
• 1½ spsk olivenolie
• 2½ dl risottoris
• 2½ dl rødvin
• ca. 8 dl hønsebouillon
• 20 g smør
• 1 lille radicchiosalat
• 1 dl friskrevet parmesan
• salt og friskkværnet peber

Tilbehør til risotto:


Køkkenvægten der tæller kalorier
- kan købes her

• 4 skiver parmaskinke
• lidt olie til stegning

1. Pil skalotteløget, og hak det fint. Hak rosmarin eller timian groft.

2. Opvarm olien i en gryde, og steg løg og rosmarin let i 2 minutter, uden at det tager farve.

3. Skyl risene, og hæld dem i gryden. Rør i risene, til de er blanke.

4. Hæld rødvin over risene, og fortsæt med at røre. Hæld den varme bouillon i en kande, og tilsæt den lidt ad gangen, hver gang risene begynder at se tørre ud. Fortsæt, til det meste af bouillonen er brugt, og risene er møre. Det tager ca. 15-20 minutter. Rør i gryden hele tiden, til risottoens konsistens er cremet.

5. Skyl radicchiosalaten, og snit den fint.

6. Rør smør, parmesan og fintsnittet raddichiosalat i risottoen til sidst. Sluk for varmen, og smag til med salt og peber.

7. Steg parmaskinken sprød på en tør pande penslet med olie, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Pynt risottoen med den sprøde skinke, og server straks.

Opskrift på: Italiensk canneloni med oksekød

Opskrift på: Rissalat med hamburgerrug og rugbrødscroutoner

Opskrift på: Wokret med ris eller nudler og kylling