Træning og kost
23. november 2014

Cannelloni med oksekød og tomatsauce

Få opskriften på Cannelloni med oksekød og tomatsauce, en lækker hverdagsret du kan forberede på 35 minutter.
Af: Q magasinet
https://imgix.femina.dk/media/3fe957529e764f58af4f9cc032585a87.jpg

Lasagne, frikadeller, rugbrødsmadder, spaghetti og kødsauce, pizza og koteletter. Har du det også nogle gange som om din ugemenu kører i cirkler? Klassikere er gode, men festen er at pifte dem op eller mikse dem med nye, velsmagende hverdagsretter.

Q giver dig her en let og overskuelige opskrift på canneloni med oksekød og tomatsauce. Cannelloni er store pastaruller med lækkert fyld. Du laver dem nemt af friske lasagneplader fra supermarkedets køledisk.

Opskrift på Cannelloni med oksekød og tomatsauce

Tid: 35 minutter
Ovntid: Ca. 25 minutter.
Antal personer: 2

Ingredienser til Cannelloni med oksekød og tomatsauce

Kødfyld

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 300 g hakket oksekød
  • ½ bundt basilikum
  • Salt og friskkværnet peber

Tomatsauce

  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 flaske mosede tomater (580 g)
  • 2 tsk tørret oregano
  • Salt og friskkværnet peber

Rucolasalat med parmesan

  • 100 g rucolasalat
  • ½ bundt basilikum
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Salt
  • 50 g friskrevet parmesan

Sådan tilbereder du Cannelloni med oksekød og tomatsauce

1. Kødfyld: Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Opvarm en gryde med olie, og steg løg og hvidløg ved middel varme et par minutter. Kom kødet i gryden og lad det blive brunt. Tilsæt et par skefulde af de mosede tomater, du skal bruge til tomatsaucen, og gem resten af flaskens indhold til saucen. Tilsæt hakket basilikum og smag kødfyldet til med salt og peber.

2. Tomatsauce: Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Opvarm en gryde med olie og steg hvidløget ganske kort. Tilsæt mosede tomater, varm tomatsaucen hurtigt igennem og smag til med oregano, salt og peber.

3. Tænd ovnen på 185º.

4. Bring en stor gryde med vand i kog. Læg lasagnepladerne ned i det kogende vand 1 ad gangen og lad dem ligge i vandet i få minutter, til de er lige netop blødgjorte. 5. Tag lasagnepladerne op og fordel kødfyldet på dem. Rul dem sammen og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Hæld tomatsaucen over og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

6. Rucolasalat med parmesan: Skyl rucolaen og vend den sammen med basilikum, olie, eddike og salt. Drys med parmesan og server salaten som tilbehør til den varme cannelloni.

Læs mere om:

Læs også