https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/maj/kamillepersprim.jpg
Træning og kost

Oprydningskonsulenten: Feng Shui ændrede mit liv

14. maj 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Kan det gøre én til et bedre menneske at få ryddet op? Ja, mener oprydningskonsulent Kamille Sommer. En grundig oprydning ændrede nemlig hele hendes liv.

De fleste kender nok til følelsen af, at man nyder sit hjem en hel del mere, hvis der er nogenlunde ryddet op og pænt at være. Men en oprydning kan meget mere end det. Den kan nemlig også give en mental oprydning.

Vi hjælper med oprydningen!

Drømmer du også om at få ryddet op? Sådan én gang for alle! Så vær med, når Kamille Sommer og Q sparker gang i "Danmark rydder op".

Hver torsdag de næste fire uger, får du en ny oprydnings-udfordring og følger du dem, vil du kunne sige farvel til rodet én gang for alle, når du er færdig.

Følg med her på Q.dk på torsdag, hvor du får den første udfordring - eller KLIK HER og meld dig ind i Danmark Rydder Op på Facebook.

- Faktisk er det den tankegang, som er den bærende i hele Feng Shui filosofien. Nemlig at alle ting har en energi, som påvirker dit liv. derfor handler Feng Shui om at give de gode energier plads - og samtidig slippe af med de dårlige energier, som f.eks kunne være ting fra et tidligere forhold, der er gået skævt, fortæller
Feng Shui - og oprydningskonsulent Kamille Sommer til Q.

Følte mig som en fiasko

Kamille Sommer har selv på nærmest hold oplevet, hvor meget en oprydning kan betyde.
- For omkring fire år siden, blev jeg fanget af oprydning. Jeg var i midten af 30'erne, var lige blevet skilt, var nedtrykt og følte mig i det hele taget som en fiasko. Jeg var virkelig langt nede, og så en dag, så begyndte jeg bare at rydde op som en gal. Jeg tog en pose med ting med på arbejde og spurgte, om nogen var interesseret i noget af det, og en af mine kollegaer spurgte i den anledning, om jeg kendte til Karen Kingstons bog "Ryd op i dit rod", fortæller Kamille.

Mødet med Feng Shui ændrede alt

Mødet med bogen blev lidt af et vendepunkt for hende. hun læste den fra ende til anden og blev fuldstændigt hooked på tankerne om, hvordan gamle ting kunne holde én fast i gamle mønstre og handlemåder.
- Èn af mine venner kendte en del til Feng Shui, så hun kom ud og gav mig nogle konkrete råd til oprydningen og indretningen, og jeg kunne med det samme mærke, at det hjalp. Faktisk blev jeg så overbevist, at jeg nærmest fløj i banken og lånte 30.000 til at uddanne mig selv som Feng Shui konsulent, fortæller Kamille Sommer videre.

Alting har sin plads

- Efter dengang har hele mit liv ændret sig. Det har det virkelig. Jeg har en sød kæreste, en hjem som jeg er glad for, overskud i hverdagen og et dejligt job. Og så har jeg fået ryddet op i alt. - faktisk også min omgangskreds. Alle mine ting har en plads, og jeg føler en utrolig ro ved at vide, at selvom der i en travl periode kan ligge ting over hele stuebordet, så kan jeg rydde det hele op på en halv time, for jeg ved, hvor alting skal ligge.

Siden sin uddannelse som Feng Shui konsulent og oprydningskonsulent har Kamille Sommer løbende taget mange kurser indenfor oprydning. Til efteråret er hun desuden kommet ind på en ny anerkendt oprydningskonsulent-uddannelse i England.
Især i udlandet har man fået øjnene op for, hvor meget en ordentlig oprydning egentlig betyder for hele vores velbefindende, og dér findes mange oprydningskonsulenter. Herhjemme findes indtil videre kun en lille håndfuld.

Du kan se mere om Kamille Sommer på hendes hjemmeside Oprydningskonsulenten.dk

Læs også