https://imgix.femina.dk/media/524fd94ead824c33a98c356cdb8c1028.jpg
Træning og kost

Økologisk mad smager ikke bedre

1. februar 2011
af Thomas Lind Hansen, Alive.dk
En smagstest viser, at økologiske madvarer ikke smager bedre end almindelige.

Køber du økologiske madvarer, fordi de smager bedre? Så kan det være at du bedrager dine sanser.

I hvert fald viser en smagstest, som fagpersoner har lavet for Politikens forbrugersite tjek.dk, at forarbejdede varer, som mandler, jordbærmarmelade, ristede løg og pulverkaffe, ikke smager bedre end konventionelle varer.

Fersk kød er lige så godt
"Folk har en tendens til at tro, at økologiske fødevarer smager bedre, men generelt kan man ikke drage den konklusion. Du kan sagtens have konventionelle produkter, som smager bedre eller lige så godt," siger lederen af Nationalt Videnscenter for Sundhed og Fødevarer, Viffos, Gitte Gross til tjek.dk.

Læs: Sådan spiser du sundt


Newline lilla
løbetrøje

Gitte Groos og forstander for Suhrs Madakademiet, Lars Sonne-Hansen, anbefaler dog stadig at man køber økologisk, da øko-mærket også fortæller, at fødevarerne er forarbejdet med henblik på miljø og dyrevelfærd. Testen viser også, at økologisk fersk kød og fjerkræ sagtens kan hamle op med de konventionelle varer i samme kategori.

Læs også