https://imgix.femina.dk/media/8a6e6a915ce34f85ab9b7cba849b6c23.jpg
Træning og kost

Nem og hurtig motion derhjemme

6. maj 2011
af Redaktionen
Drop fitness og træn derhjemme, nemt og hurtigt!

I disse dage er der ingen undskyldninger for ikke at kunne træne, der er nemlig blevet udviklet så mange træningsformer som man nemt kan lave derhjemme. Oftest kan du komme i form ved blot at købe et par håndvægte og andre små remedier. Det behøver derfor hverken dyrt at købe, og du slipper for angsten ved at gå i fitness center med alle de super veltrænede personer.

Christina Rievers
Personlig træner Christina Rievers fra Fitnessdk i Lyngby guider dig til, hvordan du kan tone og trimme kroppen med få remedier - hjemme i dagligstuen.

STRAMME BALLER
Ballerne kan nemt og bekvemt trænes - helt uden remedier. En almindelig squatøvelse, hvor du retter op i kroppen, mens du bøjer ned i knæ og løfter dig op gentagne gange, er en genial øvelse, idet den træner
både baller, forside og bagside af lår.

Hvis du har tendens til slap ryg eller dårlig holdning, kan du ændre øvelsen til en splitsquat, hvor du holder det ene ben foran det andet og dermed undgår at falde forover.


RANK HOLDNING
Denne øvelse kaldes row, da den minder om roning. Når vi trækker noget mod os selv, træner vi ryggen, og dermed fremmer det holdningen.

Det er vigtigt, at skuldrene trækkes tilbage, mens brystet skubbes frem, mens du udfører øvelsen. Gør elastikken mere eller mindre sej ved at binde den rundt om skoene.

FLAD MAVE
En stærk mavemuskulatur fremmer en god holdning og strammer op, der hvor du ofte føler dig blød. Planken er en statisk øvelse, hvor du spænder op i hele kroppen, mens du hviler på albuerne og tæerne. Du bruger kun dig selv og styrker de inderste mavemuskler. Husk at suge navlen ind - ellers kan du få ondt i lænden.

Psst.. Har du set vi sælger træningsudstyr i shoppen?

Øvelsen kan også laves fra siden. Alternativt kan du peppe de almindelige mavebøjninger op med en anden maveøvelse, hvor du både løfter overkrop og ben på samme tid - på den måde får du også trænet de nederste mavemuskler, som kan være svære.

OP MED BRYSTET
Det eneste, der virkelig virker på hængebryster, er nok en god bh eller en operation, men du kan få et flot og tonet brystområde med brystøvelser. Lav de velkendte armstræk, og træn på samme
tid skuldre og triceps. Øvelsen kan laves på knæ eller på tæer - afhængig af hvor sej du er.

Skift evt. armstrækkene ud med håndvægte og bold. Læg den øverste del af ryggen på en bold, og pres håndvægtene op - på samme tid toner du coremuskulaturen og bagdelen, da det er nødvendigt at spænde op i hele kroppen.

Læs også: Trim dig smuk på bare 15 minutter

VÆK MED MORMOR- ARMENE
Med små håndvægte eller elastik kan du træne triceps, som sidder på bagsiden af armen. Hvis du har meget fedt, kan du naturligvis ikke forvente, at øvelsen kan fjerne det, men hvis du blot har tendens til lidt hængearme, kan de blive strammet op.

Facts

Navn: Christina Rievers
Alder: 21 år
Privat: Har kæreste
Job: Fitnessinstruktør og personlig
træner
By: Lyngby
www.christinarievers.dk

I stående øvelser er det vigtigt, at du spænder op i hele kroppen - ellers presser du blot armene opad med enten håndvægte eller elastik, indtil de syrer til.

Læs også:
10 kvinders tips til en sundere hverdag

Læs også