https://imgix.femina.dk/media/435259b9cbb74798a217133c6766d665.jpg
Træning og kost

Margit fik lavet en ørekorrektion

16. februar 2011
af Anne Henckel Vesterlund Jensen
Foto: Flemming Nielsen
Margits ører levede et liv i skjul indtil hun fik opereret sine ører mindre

Alfeører eller Dumbo-ører
Det lyder meget sødt, sa° længe det er tegneseriefigurer eller smukke Liv Tyler i Ringenes Herre, den slags ører sidder pa°. Margit Uhlyarik har ma°ttet leve med sine alfeører, siden hun var lille, og fandt først i a°r en plastikkirurg, der ville operere hendes ører mindre. Nu er hun færdig med at skjule sine ører bag sit ha°r og viser dem glædeligt frem.

En dum kommentar gjorde udslaget
Alle kender til at blive såret over en dum kommentar! Når man er ung, er man især særlig følsom over for, hvad andre synes om en. Derfor gjorde det rigtig ondt, da en klassekammerat i skolen gjorde Margit opmærksom på, at hun da havde lidt store ører. Siden da har det siddet fast i hendes tanker og været et stort kompleks for hende helt op i voksenlivet. Selv om det har fyldt rigtig meget for Margit, at hendes ører var store og lidt aflange i formen, var det ikke noget, hun snakkede med folk om. I nogle situationer synes Margit faktisk, det har hæmmet hende, at hun havde et stort kompleks med sine ører:

"Jeg kunne ikke lide, hvis en kæreste ville kærtegne mig oppe ved ansigtet omkring ørerne, men jeg ville jo heller ikke sige, at jeg syntes, jeg havde store ører," fortæller Margit, nu tydeligvis lettet over, at hun ikke længere behøver at bekymre sig om de kærlige berøringer.

Facts

  • Navn: Margit Uhlyarik
  • Alder: 39 år
  • Privat: Single
  • Job: Dermatologisk produktspecialist
  • By: København

Ingen ville operere
De fleste kender måske en eller to personer, der som børn har fået opereret deres flyve- ører ind, men Margit havde ikke flyveører. Det, Margit var ked af, var, at hendes ører var meget aflange og ikke runde i formen ligesom alle andres ører. Det øverste stykke af øret var så stort, at Margit selv kaldte sine ører for alfeører.
For fire år siden begyndte Margit så for alvor at undersøge, om hun kunne få en ope- ration, der fjernede noget af det øverste brusk og gjorde hendes ører fine runde. Hun talte med en del plastikkirurger, men ingen kunne eller ville operere hendes ører.

"For mig var det en livsdrøm at få opereret ørerne - den største gave, jeg kunne give mig selv," fortæller Margit og fortsætter: "Men jeg fik hele tiden at vide, at det kunne man ikke, så jeg lod det ligge, var ked af det og syntes, at det var uretfærdigt, når nu man hørte så meget om alle mulige andre kosmetiske operationer."

Heldigvis var Margit så heldig, at hun tilfældigt mødte en anden person, der skulle have opereret sine ører. Margit spurgte nysgerrigt ind til operationen, og hvem der skulle lave den. Det var plastikkirurg Anna Jørgensen fra Roskilde Privathospital, som Margit skyndte sig at bestille en konsultation hos:

"Jeg fortalte Anna om mine ører, hvorfor jeg var ked af dem og viste hende dem. Da Anna sagde, at det forstod hun godt, og at hun gerne ville lave operationen, sprøjtede tårerne bare frem. Det var så rart, at hun forstod," fortæller Margit med et stort smil.

> Læs også : Pia fik fjernet poser under øjnene

Blærer sig
Operationen tog to timer og foregik med lokalbedøvelse, så Margit kunne følge med i forløbet, og det, syntes hun, var betryggende, for hun kunne høre, at Anna Jørgensen var omhyggelig med at gøre resultatet flot.
Når hun viser sin familie og venner før- og efterbillederne, kan de da også sagtens se en stor forskel, og at ørerne er blevet rigtig flotte. Vigtigst af alt er det en drøm, som er gået i opfyldelse for Margit, og det, at hun ikke hele tiden skal tænke på sine ører, har lettet rigtig meget og givet en helt ny frihed.

"Jeg har rigtig været ude og blære mig med mine ører, og nu må man godt røre ved mine ører og være kærlig ved dem," griner Margit og fortæller videre: "Mine veninder kan godt se, mit ansigt er blevet mere harmonisk, og det ser jo friskt ud med håret væk fra ansigtet."

Plastikkirug Anna Jørgensen om operationen
"Jeg mente godt, jeg kunne lave Margits ører pæne. Det er jo rigtig spændende for mig at få lov at forme ørerne - plastik betyder jo at forme. Det var vigtigt for mig, at ørerne fik de rigtige rundinger, så resultatet blev flot. Vi danskere vil gerne se ud, som om vi ikke er blevet opereret."

Hvad koster det?
Prisen for at få opereret ørerne på Roskilde Privathospital er afhængig af, hvor meget du skal have opereret, men ligger mellem 9800 - 15.000 kr. Se mere på www.roskildeprivathospital.dk.

Snyd dig smuk(kere) med følgende produkter:

Trinny & Susannah højtaljede slankende bukserTrinny & Susannah slankende shortsTrinny & Susannah slankende strømpebukser

Læs også