Maden, der gør dig sur!
foto: All Over
Vi vidste jo godt, at sukker og fedt hører til blandt storsynderne, men at det ligefrem ødelægger humøret, kommer muligvis som en overraskelse. Ja, af og til synes man da, chokoladen og de franske kartofler kan gøre præcis det modsatte ved humøret. Sådan er det ikke, siger psykiater Drew Ramsey, forfatter til The Happiness Diet. Helsenetsiden today.com disker heldigvis op med hans liste over de ti madvarer, vi lige så godt kan springe over, hvis vi vil bevare humøret. Her er et par af dem.
Mindre margarine!
Hvad er bedst - smør eller margarine? Det første, siger videnskaben. Margarine er nemlig lavet af betændelsesfremkaldende, industrielt fedt, som driller vores insulinnivea - og påvirker humøret negativt. Ifølge The Happiness Diet er det bare med at holde sig fra den 'falske' mad, for vores krop ved ikke, hvordan den skal håndtere det. I stedet anbefaler Ramsey og diæten pasteuriseret smør.
Sodavand …
Gennemsnitsdanskeren drikker 100 liter sodavand årligt. Proppet med sukker, der fører til fedtsamlinger i kroppen, som skader humøret, når sukker-fixet har lagt sig, er der kun ét at sige om drikken: Drop den, og hop på juice- eller vandvognen i stedet, anbefaler diæten.
Fingrene fra de franske!
Der er meget godt at sige om de franske kartofler. Bare ikke når vi snakker sundhed. De sprøde chips er stegt i olie, der er fyldt med omega-6-fedtsyrer, som blokerer de humørboostende omega 3- fedtsyrer … og dét faktum alene, at de stegte kartofler også danner det kræftfremkaldende stof akrylamid er vel sådan set nok til at lægge en dæmper på humøret.
Kilder: today.com, kk.no