https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/kvindeloeb/tips-og-udstyr/2013/04/1316-vores-mad-artikel/1317-vores-mad-art-copy-4.jpg
Træning og kost

Løb med VoresMad

18. april 2013
af VoresMad.dk
VoresMad.dk er ifølge en ernæringsekspert det helt rigtige univers for dig, der gerne vil have et varieret og sundt udvalg af fødevarer. Det gælder i høj grad også for løberen med den travle hverdag, der skal have fyldt energidepoterne igen

Forestil dig det. Du er lige kommet hjem fra en løbetur. Vejret var dejligt friskt. Benene er ømme. Og efter et kort bad er det tid til at fylde energidepoterne igen med et dejligt måltid. Netop den følelse har Marie Kock Johansen ofte haft. Hun er 31 år og arbejder til daglig som ejendomsmægler i Svendborg, men sørger ofte for at få et afbræk ved at tage en løbetur i nærområdet. Hun fandt hurtigt ud af, at tiden lige efter løbeturen er ligeså vigtig som løbeturen i sig selv. Fordi det er vigtigt at få fyldt energidepoterne. Og her er VoresMad.dk kommet til at spille en særlig rolle for hende.

"Jeg fandt hurtigt ud af, hvor vigtigt det er, at få sammensat en god, varieret og nærende menu lige efter man har løbet. Det er vigtigt at få energidepoterne fyldt igen. Her har jeg været meget glad at bruge VoresMad.dk. Senest fandt jeg en rigtig god opskrift med svinemørbrad på sitet, som både var velegnet til aftensmad og nem og hurtig at lave. Og en god oplevelse som den, har gjort at VoresMad.dk er blevet det faste sted, jeg går ind efter opskrifter," siger Marie Kock Johansen og uddyber:

"Det er det sted, hvor jeg ved, at databasen af opskrifter er gennemtestet af ernæringseksperter, det er nemt at sammensætte gode og varierede retter og så får man ofte lige lidt ekstra inspiration med, når man i forvejen er inde på sitet," siger Marie Kock Johansen.

Ideelt til løbere
Grethe Andersen er ernæringsekspert og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer, og hun forstår så udmærket det valg.

"VoresMad.dk er helt ideelt til løbere. Det er en portal på over 1.200 gennemtestede opskrifter, der er gjort overskueligt nemme at bladre i ved hjælp af en brugervenlig søgedatabase. Og netop valget af svinekød er ofte en god idé efter en løbetur, fordi svinekødet er fedtfattigt og så er det rigt på proteiner, som er vigtigt for muskelopbygningen hos løberen," siger Grethe Andersen og anbefaler to muligheder:

"Klik ind på opskrifter på VoresMad.dk og vælg her søgekategorien "6 om dagen". Hermed popper der 116 opskrifter op, som alle indeholder minimum 200 gram frugt og grønt. Dermed giver VoresMad.dk dig de bedste muligheder for at leve op til anbefalingerne om 6 om dagen - det vil sige 600 gram frugt og grønt dagligt. Intet andet sted på nettet, finder du så mange opskrifter med 6 om dagen-logoet," siger hun og fortsætter:

"Eller vælg kategorien "Sund hverdagsmad", der giver 425 forskellige opskrifter. På alle opskrifterne kan du nemt finde energifordeling og -indhold per person. På den måde kan du let få et overblik over fedtindhold, og hvor mange kilokalorier retten indeholder. Det er der i øvrigt mulighed for på næsten alle opskrifter på VoresMad.dk, så det er på mange måder et ideelt site også for løbere," siger Grethe Andersen og fortsætter: "Løbere har som de fleste andre også en travl hverdag, derfor har VoresMad.dk valgt at overskueliggøre tidsforbruget ved hver opskrift, så du kan planlægge din dyrbare tid optimalt."

Men VoresMad.dk handler ikke bare om sundhed og nem hverdagsmad, siden kan også hjælpe dig med inspiration til sommerens gæster, julefrokosten eller når familien skal have noget ekstra lækkert. I samarbejde med René Redzepi, som er køkkenchef på Noma, har VoresMad.dk bl.a. fået udviklet en række spændende og velsmagende svinekødsretter, der er inspireret af det Ny Nordiske Køkken. Voresmad.dk afholder også løbende konkurrencer, hvor du fx for tiden kan vinde en lækker gourmetmiddag for 2 på Kong Hans Kælder. Mulighederne er mange, og de findes på VoresMad.dk

https://imgix.femina.dk/legacy/media/f7530755b53347a7b2914b2515b18a81.jpg

Læs også